Uddannelse til social- og sundhedshjælper (SSH)  

Som social- og sundhedshjælper arbejder du med mennesker, der har brug for professionel pleje, omsorg og praktisk hjælp. Du har særligt fokus på borgerens ressourcer, og I samarbejder om at skabe et godt hverdagsliv. At danne relationer, skabe kontinuitet, tillid og nærvær er nogle af de vigtigste kvaliteter i arbejdet. Du vil typisk arbejde i hjemmeplejen, på et dag- og aktivitetscenter eller på et plejecenter. 

Sådan bliver du social- og sundhedshjælper

SOSU: Mig og mit fag

Arbejdermuseet tilbyder undervisning til SOSU-elever på grundforløb 2, hvor du gennem dilemmabaseret arbejde koblet til fagets historiske udvikling får styrket din faglige identitet i mødet med fortidens og nutidens arbejdsmarked og -vilkår.

Spørg din lokale FOA-fagforening eller underviseren på din skole om forløbet kunne være interessant for dig og dine medstuderende.

Er du elev?

Som elev vil du sikkert støde på mange spørgsmål under din uddannelse. Det er ikke altid let at gennemskue, hvordan du er stillet. Uanset hvad, er det altid rart at tale med en, der kender reglerne. Du kan altid komme til FOA og få hjælp. Vi er der for at give dig en tryg hverdag og sikre dig de bedste uddannelses– og arbejdsforhold.

Bliv medlem af FOA

- og få en stærk partner i din elevtid og dit arbejdsliv

Andre hjemmesider om uddannelsen som social- og sundhedshjælper