Dagpenge

Som medlem af FOAs A-kasse er du sikret økonomisk, hvis du bliver ledig. Det betyder, at du kan få dagpenge, hvis du mister dit arbejde eller er ledig efter endt uddannelse.

Find blanketter

Du skal indsende en ledighedserklæring til a-kassen for at melde dig ledig. Som ledig skal du hver måned indsende et dagpengekort til a-kassen. Du kan også få brug for et feriedagpengekort, hvis du vil søge om feriedagpenge. 

Hvad er en a-kasse?

A-kasse står for arbejdsløshedskasse. Bliver du i en periode ledig, har du som medlem af en a-kasse mulighed for at få dagpenge, og a-kassen rådgiver dig omkring jobsøgning. I videoen bliver du lidt klogere på, hvorfor det er vigtigt at være sikret økonomisk, hvis du bliver arbejdsløs.

Kort fortalt

Hvad er dagpenge?

Dagpenge er en frivillig forsikring for lønmodtagere, som sikrer, at du kan få økonomisk støtte, hvis du mister dit job. Det er en midlertidig indkomst, der erstatter din løn, mens du aktivt søger efter nyt arbejde.

Som medlem af en a-kasse har du ret til dagpenge, hvis du opfylder en række nødvendige betingelser.

Du kan få dagpenge, hvis du:

  • er medlem af en a-kasse og har været det i minimum et år
  • har meldt dig ledig på jobnet.dk
  • står til rådighed og er aktivt jobsøgende.

Derudover er der en række yderligere krav, som dog afhænger af, om du netop har afsluttet en uddannelse eller lige har været i arbejde.

Læs mere om kravene og find ud af, om du kan få dagpenge fra FOAs A-kasse her.

Vi er her for at hjælpe dig med at navigere rundt i dagpengesystemet og hjælpe dig med at finde det næste job, der passer til dine færdigheder og ambitioner. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål, tilbyde vejledning og sikre, at du får mest muligt ud af dagpengesystemet.

Kontakt FOAs A-kasse her.