Der er flere muligheder for efter- og videreuddannelse, hvis du arbejder inden for køkken, kantine, kost og ernæring. Kortere uddannelser eller kurser kan styrke din faglighed og holde dig ajour med for eksempel bæredygtighed og fødevarer. Ønsker du at styrke din generelle faglighed eller at uddanne dig hen imod et nyt jobområde, kan en længere akademi- eller diplomuddannelse være noget for dig.
Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), er kortere kurser for både ufaglærte og faglærte. Kurserne er målrettet specifikke jobfunktioner, og giver deltagerne kompetencer til at udføre udvalgte arbejdsopgaver. AMU kan enten være overbygninger til fagområder, man kender i forvejen, eller give kompetencer i nye arbejdsområder. Der er bl.a. kurser om bæredygtighed, mad til børn og mad uden allergi. Man kan tage AMU som enkeltkurser, eller sammensætte flere ad gangen. Nogle AMU er meritgivende til erhvervsuddannelser.
Efter fuldført AMU modtager man som deltager et uddannelsesbevis.
Læs om bæredygtighedsuddannelsen generelt
Bæredygtighed ift. fødevarer, service og oplevelser (3 dage)
Bæredygtig produktion af mad og fødevarer (2 dage)
Det klimavenlige køkken (2 dage)
Bæredygtighed i storkøkkener (3 dage)
Reduktion af madspild 1 (2 dage)
Tværfagligt samarbejde om måltider til ældre (2 dage)
Sensorisk anretning (2 dage)
Mad til børn – sunde børn (3 dage)
Almen fødevarehygiejne (3 dage)
Tilberedning af det varme og kolde køkken – trin 1 (2 dage)
Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 2 (2 dage)
Madfremstilling uden fødevareallergi (1 dag)
På voksenuddannelse.dk kan du få et overblik over hvilke efteruddannelsesmuligheder der er relevante for dig.
Hvis du allerede ved, hvilken uddannelse du er interesseret i, kan du se hvor og hvornår den udbydes, samt hvor mange ledige pladser der er på hvert hold.
Du kan også tilmelde dig uddannelsen via voksenuddannelse.dk
Gå til voksenuddannelse.dk
Akademiuddannelser er modulopbyggede voksenuddannelser der giver deltagere kvalifikationer til at varetage funktioner på specialist- eller mellemlederniveau. Typisk varer en hel uddannelse 3 år, hvis man læser på deltid og ca. 1 år, hvis man læser fuldtid. Akademiuddannelser henvender sig til voksne med erhvervserfaring. Derudover skal man have en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse for at starte på en akademiuddannelse.
Diplomuddannelser er modulopbyggede voksenuddannelser der giver deltagere kvalifikationer til at varetage højt kvalificerede funktioner i virksomheder, institutioner m.v. Typisk varer en hel uddannelse 3 år, hvis man læser på deltid, og ca. 1 år, hvis man læser fuldtid. Diplomuddannelser henvender sig til voksne med erhvervserfaring. Derudover skal man have en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
Hvilke uddannelser der er relevante for dig, afhænger af din uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Oftest vil det udover erhvervserfaring være nødvendigt med en erhvervsuddannelse. Inden for køkken, kost og ernæringsområdet, kunne følgende akademiuddannelser være relevante:
Ernæring (Akademiuddannelse)
Gastronomi (Akademiuddannelse)
- og få inspiration til at styrke din faglighed