Hvorfor blive dagplejer?

Du bliver en del af de vigtigste år i et barns liv.

Som dagplejer skal du være optaget af små børns trivsel og udvikling og have lyst til at arbejde pædagogisk med dem i de vigtigste år af deres liv.

Det er inden for de første 1000 dage, at barnet lærer halvdelen af det, de skal bruge resten af livet. Her møder børnene deres første venner, og her bliver de for første gang en del af et fællesskab udenfor hjemmet.

Som dagplejer bliver du en vigtig person, der er med til at skabe nærvær og omsorg for børnene i trygge omgivelser.

 

Eksempel:

Mikkel har rigtigt mange konflikter med de andre børn. Hver dag er der en, der græder, fordi han eller hun har været i konflikt med Mikkel. Jeg kan godt se, at jeg ikke er god nok til at være der for Mikkel i de situationer. Jeg ønsker at hjælpe Mikkel, og vælger derfor, at jeg vil blive bedre til at spotte potentielle konfliktsituationer på forhånd. Det blev synligt for mig, at Mikkel havde svært ved at styre sin frustration, når noget gik galt i samspillet med de andre børn. Han lagde hurtigt mærke til, at mit nærvær var større, og opdagede at jeg forsøgte at hjælpe ham, når der opstod konflikter. Han er faldet meget mere til ro, og stemningen omkring Mikkel har ændret sig markant. Forleden sendte han mig blikket ”jeg har brug for din hjælp nu, hvis ikke det her skal komme ud af kontrol for mig”. Jeg var selvfølgelig hurtigt på pletten. Så skønt at se, hvordan Mikkel er blevet mere tryg, og at han oplever, at jeg er der for ham. Både mit syn på Mikkel og på vigtigheden af mit eget bidrag har ændret sig.

Citat fra Barnet i centrum, pædagogik og relationer i vuggestue og dagpleje Stig Broström, Ole Henrik Hansen, Anders Skriver Jensen og Lone Svinth, Akademisk Forlag 2016