Løn og arbejdsforhold

Vil du have gode arbejdsforhold?

Arbejdstid

Arbejdstiden er 48 timer om ugen i tidsrummet kl. 06.00-18.00. Derfor optjener du, udover den normale ferie på 6 uger, 7 afspadseringsdage om året. For dagplejere på 58-59-60 år er der henholdsvis 4-5-6 seniorfridage om året. Du kan som 58 årig sige nej tak til gæstebørn.

Se overenskomsten

Løn

Du har en fast grundløn pr. måned. Den er løntrin 18 og løntrin 24, hvis du er uddannet pædagogisk assistent. Hvis du er uddannet pædagog skal du kontakte din lokale FOA-afdeling for oplysninger om evt. tillæg.  

Derudover har du, sammen med dine personlige fradrag, et skattefradrag på 60%, fordi du har udgifter til børnenes kost og slitage på hjemmet. De 60% i fradrag kommer efter træk af AM-bidrag, pensionsbidrag mv herunder ATP. Værdien af fradraget er derfor forskellig fra dagplejer til dagplejer.

Hvis du vil have dit fradrag løbende gennem året, skal skrive det på din forskudsopgørelse.

Eksempel fra Slagelse:
  • Løntrin 18 som svarer til en månedsløn på 22.745,08 kr. (lønniveau 01.04.2019)

 

Find løntrin

 

Krav til dig som dagplejer

Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvilke krav der stilles til dig som dagplejer:

  • I alle kommuner er der krav om, at der ikke må ryges i dagplejehjemmet i åbningstiden.
  • Kommunen vil indhente en straffeattest på dig og din ægtefælle/samlever og en børneattest inden du bliver ansat som dagplejer.
  • Der kan være bestemte krav til den måde, dit hjem er indrettet på.

I nogle kommuner er der mulighed for at blive ansat som dagplejer for børn med særlige behov, allergidagplejer eller gæstedagplejer.

For at høre nøjagtigt, hvilke krav der stilles til dig, skal du kontakte din kommunes dagplejekontor. Du kan finde dit daglejekontor ved at søge på Google med søgeordene 'din kommunes navn' og 'dagplejen'.