Pressemeddelelse

Endnu en konkurs i Nordjylland

En konkursbølge hos private hjemmeplejefirmaer synes af have ramt Nordjylland. 100 brugere rammes af konkurs hos "AK-service – Din hjemmepleje".

100 nye nordjyder står i morgen uden hjemmehjælpsfirma. AK-Service – Pleje og omsorg har i dag meddelt, at firmaet er gået konkurs, og dermed er firmaet det sjette nordjyske firma inden for de sidste par år, der drejer nøglen om – og samtidig sender 100 plejekrævende borgere og 17 ansatte ud i uvished. AK-Service har også opereret under navnene "For dig – din hjemmepleje" og "Din hjemmepleje Aalborg".

 

FOA mener, at situationen blandt private plejefirmaer er ved at være grotesk. Gang på gang drejer firmaer nøglen om. FOA har registreret ni konkurser i 2016.

 

Ud over AK-Service drejer det sig om Intensiv pleje I/S, Sejers Senior Hjælp, Pareta Care, BR Service, Stabilpleje Aps, Tammys hjemmepleje, IMS Service og Vitapleje Aps.

 

Og FOAs forbundsformand Dennis Kristensen forventer kun, at konkursbølgen fortsætter.

 

"Der er et skrigende behov for nye og klare regler på det her område. Konkurserne og usikkerheden stopper ikke, før vi får nye regler. Det bør være krav til ledelsens kompetencer og til virksomhedens økonomi. Det bør være krav om klare faglige standarder. Og så er der et generelt behov for arbejdsklausuler i kontrakterne, så vi undgår useriøse firmaer," siger Dennis Kristensen.

 

AK-Service blev onsdag af Arbejdsretten dømt til at efterbetale 125.000 kr. til tre medlemmer af FOA i Aalborg samt en bod på kr. 25.000 til FOA.