Oftest stillede spørgsmål om Min post

I FOA sender vi udelukkende vores breve digitalt til foa.dk/min-post og ikke med almindelig post. Læs svarerne til de oftest stillede spørgsmål.

Spørgsmål og svar

Hvordan bruger jeg Min post?

I vejledningen gennemgås alle de funktioner, du finder i Min post:

Vejledning: Generel introduktion til Min post

Findes der videoguides?

FOA har lavet tre videoer, der viser, hvordan du sender besked via postkassen, hvordan du henter lønsedler og andre dokumenter via e-Boks, og hvordan du vedhæfter dokumenter som fx lønsedler til en besked.

Se videoer


Hvordan får jeg besked om breve i min digitale postkasse?

Du får besked enten pr. mail, sms eller begge dele, når der er post til dig. Tjek dine kontaktoplysninger - og se, hvordan du har valgt at få besked om digital post fra FOA. Husk altid at ændre din mailadresse eller mobilnummer, hvis du får nyt.

Tjek mine kontaktoplysninger (kræver MitID)

 

Har jeg pligt til at læse min digitale post?

Da vi sender vigtige informationer om dine rettigheder og pligter til foa.dk/min-post, har du pligt til at orientere dig om de breve, vi sender til dig. Hvis du har pligt til at stå til rådighed – fx fordi du modtager dagpenge, skal du dagligt holde dig orienteret om de breve, vi sender til dig.

Hvis vi har behov for at sende breve til dig, efter at du er udmeldt, vil disse også blive sendt digitalt til foa.dk/min-post.

Det kan derfor have konsekvenser, hvis du skulle glemme at læse et brev, og du risikerer i værste tilfælde at miste retten til ydelser.

Hvad sker der med mine breve, hvis jeg melder mig ud?

Selvom du melder dig ud af fagforeningen eller a-kassen, vil du altid kunne logge dig ind på Min post og læse dine breve.

Du skal være opmærksom på, at du også kan få digitale breve, efter du eventuelt melder dig ud, såfremt vi har behov for at sende breve til dig.

Jeg får endnu ikke min post digitalt

Vi sender som udgangspunkt alle vores breve digitalt til Min post.

Undtagelsesvis kan du dog opleve at få et papirbrev, hvis du lige er blevet meldt ind i fagforeningen FOA eller FOAs A-kasse.  

Er det muligt at få brevene i min e-Boks i stedet for?

FOA har fravalgt e-Boks og i stedet at lavet løsningen Min post, hvor vi har samlet flere funktioner end e-Boks tilbyder. 


Min post giver dig det fulde overblik over alle breve sendt fra os til dig. Derudover kan du også sende sikre beskeder os og vedhæftede filer til dine beskeder.
Du kan desuden se, hvilken blanketter, du har sendt ind til os, hvis du fx har været ledig og udfyldt dagpengekort.

E-Boks er også blevet fravalgt, da e-Boks er en meget dyr løsning for private organisationer som FOA.


Jeg synes, at det er besværligt at logge sig ind med MitID hver gang – er der andre måder?


Du har mulighed for at oprette et FOA-login, som består af et brugernavn og en selvvalgt adgangskode. Brugernavnet får du automatisk, når du opretter et FOA-login. Når du opretter dit FOA-login, skal du dog bruge dit MitID. 

Opret FOA-login

Kan jeg blive fritaget for at få digital post?

FOA anbefaler, at du modtager breve fra FOA digitalt. Dels fordi du vil kunne modtage vigtige breve med korte tidsfrister langt hurtigere, end hvis postvæsenet skal levere brevet. Dels fordi det giver dig mulighed for at sende en digital sikker besked til FOA.

Ønsker du at blive fritaget for digital post, sker det efter de samme regler, som det offentlige har. Er du fritaget for at modtage post via e-Boks, vil du også kunne fritages for at modtage breve i Min post på foa.dk og i stedet fortsat modtage alle breve med posten.

Hvis du mener, at du skal fritages, skal du kontakte din lokale a-kasse eller din lokale fagforening.

Se betingelser for at blive fritaget for digital post

Find din afdeling