MED på vejen 

11 podcasts om MED

Podcastserien 'MED på vejen' er til dig, der er MED-repræsentant på en kommunal eller regional arbejdsplads. FOAs MED ekspert, Sanne Nikolaisen og vært Sune Rosdahl samt en række gæster taler om, hvad MED kan bruges til, om relationer til ledelse og baglandet. Der er masser af praktiske eksempler. I flere episoder kan din leder med fordel lytte med.

Du finder podcast-serien på alle gængse podcastplatforme (Apple podcast, Spotify, Google Podcast, Spreaker). Søg på 'MED på vejen'.

Og ellers kan du også lytte til episoderne herunder:

1. Hvad skal vi med MED?

Hvorfor har vi MED? Og hvad kan et godt MED-samarbejde give arbejdspladsen? Hør hvordan et lokalMED på Rigshospitalet gik fra ”regelrytteri” til at være et arbejdende fællesskab, hvor vigtige problemer på arbejdspladsen blev løst. 

Listen to "Hvad skal vi med MED?" on Spreaker.

2. Information og drøftelse

Information og drøftelse er helt almindelige MED-ord. Men hvad betyder de egentlig? Hvad er en god drøftelse? Og hvad er både ledelse og medarbejdere i MED forpligtet til at informere om i MED? Få svaret på disse spørgsmål i denne episode.

Listen to "Information og drøftelse" on Spreaker.

3. Rette sag på rette hylde

I denne episode får du eksempler på hvilke niveauer forskellige spørgsmål skal drøftes på, i MED-systemet. Du hører også hvorfor høringer ikke bør bruges i MED systemet og hvad alternativet til høringer er.

Listen to "Rette sag på rette hylde" on Spreaker.

4. Hvem er mit bagland?

Dit bagland er forskelligt, afhængigt af hvilket niveau i MED-systemet du sidder på. Dette hører du om i denne episode, hvor vi tager forskellige eksempler op og forklarer hvem baglandet er samt giver eksempler på, hvordan du når ud til et bagland fordelt på flere matrikler, vagtlag eller faggrupper. 

5. Hvordan engagerer jeg mit bagland?

Det kan være svært at engagere kollegerne i arbejdet i MED? Dette spørgsmål dykker vi ned i i denne episode, hvor du får eksempler på hvad du kan gøre for at bygge bro mellem MED og baglandet. F.eks. forud for større forandringer på arbejdspladsen.

6. Hvordan får jeg noget på dagsordenen i MED?

Dét du vil have på dagsordenen, skal på dagsordenen! Så hvad gør du hvis du ikke må få et emne på dagsordenen? Vi giver eksempler på hvad du eller ledelsen kan sætte på dagsordenen og hvordan du tager dialogen med lederen om dagsordenen.

Listen to "Hvordan får jeg noget på dagsordenen i MED?" on Spreaker.

7. Hvad MED ikke kan bruges til

MED kan bruges til meget på arbejdspladsen. Men der er emner, såsom f.eks. løn eller de love og regler arbejdspladsen er reguleret af, som ikke behandles i MED. Hør hvorfor og hør hvad du gør hvis disse emner kommer op på MED-møder.

Listen to "Hvad MED ikke kan bruges til" on Spreaker.

8. Hvordan får din leder mere ud af MED?

Tag din leder med hen til højtaleren og lyt til hvordan lederen Allan Larsen fra Rigshospitalet får det bedste ud af sit MED-udvalg. F.eks. ved at skabe tryghed i gruppen, give tid og plads – så de gode og konstruktive bidrag pibler frem. 

9. Er ledelsen "MED"? Hvordan får jeg ledelsen til at lytte?

Hvordan undgår man at tale forbi hinanden i MED? Hvordan får vi ledelsen til at lytte ekstra opmærksomt til dét der bringes op på møderne. Det handler om at komme væk fra ”dem og os” til MED som et konstruktivt og arbejdende fællesskab, der følger op med at handle på det, der kommer op.

Listen to "Er ledelsen MED? Hvordan får jeg ledelsen til at lytte?" on Spreaker.

10. Ingen organisationer i MED

MED-systemet er arbejdspladsens. Derfor repræsenterer du medarbejdernes og ikke organisationernes synspunkter. Hør hvordan FTR Laila Marie Hansen i praksis arbejder med dette princip. Og få svar på hvad fagforeningens opgave er for MED-repræsentanterne. 

11. MED og den grønne omstilling

Hvordan kan MED drive den grønne omstilling fremad? I denne episode møder vi enhedschef Heine Knudsen fra Center for ejendomme i Region Hovedstaden. Heine giver sit bud på hvordan MED kan bruges, når den grønne omstilling skal rulle gennem organisationen.

Listen to "MED og den grønne omstilling" on Spreaker.