Efterlønsordningen: Udmeldelse eller pause?

Hvis du beslutter dig for, at du alligevel ikke vil med i efterlønsordningen, har du altid mulighed for at melde dig ud af ordningen. I nogle situationer har du også mulighed for at holde en pause med indbetaling til ordningen – og så genoptage betalingen på et senere tidspunkt.

 

Pause i efterløn

Du har altid mulighed for at holde en pause i dine indbetalinger til efterlønsordningen. Er du født mellem 1960 og 1975 kan du muligvis holde bidragsfrie perioder, hvor du slipper for at betale til ordningen, men bevarer din ret til efterløn.

Udmeldelse af efterlønsordningen

Du har altid mulighed for at melde dig helt ud af efterlønsordningen. Det betyder, at du kan få udbetalt de penge, du har betalt til ordningen. Men du skal være opmærksom på at du mister en række rettigheder, hvis du gør det.

Kontakt a-kassen, hvis du er i tvivl

Uanset om du vælger at holde pause i ordningen, eller om du melder dig helt ud af ordningen, så risikerer du at miste retten til efterløn. Vi anbefaler derfor, at du kontakter os, inden du holder pause eller melder dig ud af ordningen, så du er sikker på, hvad der er det rigtige for dig.