Hvad gør jeg, hvis mit barn bliver syg?

Når du er ledig og modtager dagpenge, er det vigtigt at være tilgængelig for a-kassen og jobcenteret. Det betyder, at du altid bør undgå at blive forhindret i at deltage i samtaler eller andre aktiviteter - også hvis dit barn bliver syg.

Du må ikke være forhindret i at deltage i samtaler eller anden aktivitet i a-kassen og jobcentret, fordi du mangler pasning til dit barn, for så står du ikke til rådighed og kan derfor ikke få dagpenge.

Hvis dit barn bliver syg, behøver du ikke nødvendigvis at finde pasning, hvis ikke du allerede har en aftale med a-kassen eller jobcentret for den pågældende dag. Det er dog afgørende, at du har mulighed for pasning, hvis du bliver henvist til arbejde eller aktivering, eller hvis du er indkaldt til samtale.

Hvis du ikke kan skaffe pasning til et sygt barn, er det vigtigt at give jobcenteret og/eller a-kassen besked i god tid før mødetidspunktet, så den pågældende aktivitet kan aflyses. Konsekvensen vil være, at du mister dagpenge for dagen(e) uden pasningsmulighed. Hvis ikke du på forhånd giver besked om, at du ikke kan skaffe pasning til dit barn, risikerer du en karantæneperiode på 3 uger, hvor du ikke kan modtage dagpenge.

Reglerne på dette område er komplicerede, så derfor er det altid en god idé at kontakte a-kassen med det samme, hvis du får problemer med pasning af dit barn.

 Kontakt FOAs A-kasse