For FOA er det vigtigt, at udformningen og udrulningen af regionale hjemmebehandlingsteams sker i tæt samarbejde med kommunerne og med respekt for de mange forskellige fagligheder, som bidrager til den samlede hjemmebehandling.
Hjemmebehandlingsteams bliver et nyt regional tiltag, og derfor er det vigtigt, at etableringen heraf kommer til at understøtte det tværfaglige samarbejde, det samlede patientforløbet samt overgangene mellem enheder og sektorer (sygehus, kommune, afdelinger, hjemmepleje, plejehjem, almen praksis, rehabilitering mm).
Der eksisterer i dag allerede mange systemer og overgange. Det er imidlertid centralt at huske, at samarbejde er relationer mellem fagpersoner og ikke kun økonomiske incitamenter i de forskellige sektorer. Dette er en afgørende forudsætning for at reformen kan nå i mål som forudsat. Altså at der hos beslutningstagere og i organisationen bredt er en konsensus og anerkendelse af dette. Derfor skal der i reformarbejdet indgå/sideløbende med reformarbejdet igangsættes tiltag som kan bidrage til at der udvikles en kultur, der ser værdien i at understøtte det tværgående samarbejde omkring borgerne.
Ved således at skabe et bedre kendskab til hinandens fagligheder og desuden videndele om de forskellige dele af og tilbud i sundhedsvæsenet, er grundlaget skabt for at kunne sikre gode patientforløb af høj kvalitet - og hvilket er særligt vigtigt , når det tværsektorielle samarbejde finder sted i borgernes eget hjem.
For nogle /borgere er det en rigtig god løsning, når de rammes af sygdom, at de kan blive hjemme i stedet for at blive indlagt. Samtidig er det vigtigt, at der tages hensyn til både borgeren og dennes pårørende. Både patienter og pårørende skal nemlig være trygge ved hjemmebehandlingen.
FOA vil arbejde for, at der med udviklingen af det nære sundhedsvæsen ligeledes sker et kapacitets- og kompetenceløft i det primære sundhedsvæsen.