"Köttbullar med potatismos, sojabønner och lingon"
Antal børneportioner: 20
Ingredienser:
750 g magert hakket svine- og kalvekød500 g kikærter1,5 dl. Hvedemel1,5 løg3 æg3,5 dl mælk2,5 tsk. Allehåndesalt og peber
Fremgangsmåde:
Purer kikærter og findel løgene, bland med kødet. Tilsæt salt og mel. Rør nu farsen med æg og mælk, tilsætallehånde og peber og rør til en passende konsistens. Steg små kødboller i olie. Ryst panden så de forbliverrunde.
PS. Kokken vi besøgte formede bollerne ved at tage farsen med en isske (den mindste), så de kom runde fraskeen direkte på panden.
Kødbollerne serveres med kartoffelmos, grønne sojabønner (købes frosne, koger ca. 3 -4 min.) og tyttebærsyltetøj.
(Kartoffelmos)
5 kg kartoflersalt150 g smør5 æggeblommer15 dl mælkRevet muskatnødsukker (efter smag)
Kog kartoflerne og mos dem. Hæld kartoffelmosen i en gryde, og rør smør, æggeblomme og mælk ved svagvarme. Krydr derefter mosen med salt, muskatnød og lidt sukker efter smag. Pisk til sidst mosen luftig medet piskeris.
500 g fine ærter, 1 dl. Hønsebouillon, 1 fed hvidløg, 0,5 teske stødt muskat.Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække i 5 min. Hæld vandet fra og purer ærterne medbouillon, knust hvidløg og muskat. Smag til med salt og peber.