"Fiskelasagne med grönsaker och ostsås, gröna ärter"
Antal børneportioner: 20
Ca. 22 forkogte fuldkornslasagneplader1,2 kg torsk eller anden fast fisk125 g løg400 g gulerødder100 g fennikel2 tsk. hele korianderfrø35 g olivenoliesalt og hvid peber
1,5 dl hvedemel1,5 l. letmælk50 g smør100 g reven ostsalt og peber
Skær fisken i passende stykker. Findel grøntsagerne og sauter dem sammen med krydderierne, til de er bløde og næsten møre ca. 15 min.Rør melet ud i kold mælk til en jævning. Kog den resterende mælk og smør op og tilsæt jævningen under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt ost og rør til den er smeltet. Smag til med salt og peber.
Hæld lidt af sovsen i bunden af en bradepande med høj kant, læg et lag lasagneplader, så fisk, derefter grøntsager, igen lasagne og sovs, forsæt på denne måde i 3 lag. Slut med lidt grønsagsblanding og sovs oven på det sidste lag lasagne, så det er godt dækket ellers bliver pladerne tørre. Drys til sidst reven ostover og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 – 40 min. Lad lasagnen stå og samle sig i 10 min. før den serveres.
Serveres med grønne ærter og en grov bolle.Lasagnen smager også godt med andre grønsager f.eks. spinat og spidskål.