Bagte sild med grov kartoffelmos, majs og tyttebærsyltetøj
Antal børneportioner: 2
Ingredienser:
1,300 g. sildefileter1 citron5 kg. kartofler125 g. smør4 dl. Mælksalt og hvid peber1.500 g. majs (evt.10 majskolber)Tyttebærsyltetøj
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, kog dem møre uden salt. Damp kartoflerne, pisk smør i ogtilsæt mælk og pisk til en passende lidt grov konsistens. Smag til med salt og hvid peber.Sildefileterne klippes over på langs og rygfinnen fjernes. De lægges med kødsiden nedad på en plade medbagepapir der er smurt med smør eller olie. Pres citronsaft og drys salt over fileterne og bag dem i ovnen 8– 10 min ved 225 grader.
Server med tyttebærsyltetøj og kogte majs evt. grillede majskolber, der skæres ud i 4 stykker, som børnenekan gnave af – majskolber grilles med de grønne blade på).