Det mener FOA om handicaphjælpernes arbejdsvilkår

Mange handicaphjælpere mister løn og ferie på grund af en urimelig lov, som kommunerne udnytter i stigende grad.

Tænk hvis du havde 6. ferieuge og pludselig fik den taget fra dig!

Det er virkelighed for mange handicaphjælpere. Folk mister også overtidsbetaling, barselsrettigheder, og mange har fået forringet deres tillæg for at arbejde skæve tider.

Det er hamrende urimeligt.

Handicaphjælperne skal have ordentlige vilkår, og politikerne har et ansvar for at sikre, at deres lovgivning ikke utilsigtet fører til løndumping.
Det er nemlig lovgivningen, der åbner for, at kommuner ikke skal udmåle tilskud til ting som 6. ferieuge, fritvalgselementer med mere. Ikke engang, hvis de har gjort det tidligere.

Selv om kommunerne ikke har arbejdsgiveransvaret, kan de altså skære i dele af ansættelsesvilkårene via deres tilskud. Den triste nyhed er, at det er præcis, hvad mange kommuner gør.

Det vil koste i omegnen af 100 millioner kroner at rette op på den urimelige lovgivning, der har forringet løn- og arbejdsvilkår for et stort antal mennesker.

Politikerne på Christiansborg skal tage ansvar for en uretfærdighed. De er ikke ansvarlige for kommunernes praksis. Men de er ansvarlige for den lovgivning, der gør det muligt.