Pressemeddelelse

Konkurs nr. 43 rammer den private ældrepleje

Endnu et privat plejefirma må dreje nøglen om. Denne gang drejer det sig om det private plejefirma ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’ på Lolland-Falster, der bliver nummer 43 i en trist række af konkurser, der plager den private del af ældreplejen.

”Vi må konstatere, at konkurserne i den private del af ældreplejen desværre fortsætter. Denne gang foregik det i nogenlunde ro og orden. Men det er en alvorlig understregning af, hvor skrøbelig konstruktionen med private udbud er,” siger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

Ifølge Konkursindex.dk, der registrerer konkurser i den private del af hjemmeplejen, er antallet af konkurser nu oppe på 43. Heraf har 39 konkurser fundet sted efter, at markedet for alvor blev konkurrenceudsat i 2013.

Konkurserne har minimum berørt 11.649 ældre og svage borgere og har ofte skabt problemer for kommunerne, fordi ophøret er blevet varslet med få timers varsel fra leverandørernes side.

Denne gang drejer konkursen sig dog om et tabt udbud. Indtil juni sidste år, varetog ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’ nemlig plejen af omkring 500 borgere i Lolland-Falster området.

Da Lolland Kommune valgte at sende opgaven i udbud, tabte virksomheden til en anden plejevirksomhed, der prismæssigt lå 15 procent under buddet fra ’Lev-Vel Privat Godkendt Hjemmehjælp’.

”Vi ser ofte, at det plejefirma, der giver den skarpeste pris, vinder udbuddet. Ud fra en generel betragtning er det næppe den bedste løsning for borgerne, hvis man sætter pris over kvalitet,” siger Dennis Kristensen.