Chanett Christensen

Chanett Christensen havde forkert lønloft som fleksjobber

Tilfældigt møde i DGI Huset i Herning mellem Chanett Christensen og socialfaglig konsulent Tina Jørgensen hos FOA Midt- og Vestjylland resulterede i et tjek af Chanetts lønsedler flere år tilbage. Det resulterede i en stor efterbetaling fra kommunen

Chanett Christensen har i flere år kæmpet med en dårlig ryg, en ny hofte og et nyt knæ. Derfor blev hun tilkendt førtidspension for flere år siden. Men via hård træning kom Chanett tilbage på arbejdsmarkedet i et fleksjob og satte førtidspensionen på pause.

En morgen trænede Chanett i DGI Huset i Herning sammen med Tina Jørgensen, der er socialfaglig konsulent hos FOA Midt- og Vestjylland. Chanett kom ”humpende”, som hun selv kalder det, og talte med Tina om sine udfordringer. Tina foreslog Chanett, at hun skulle få FOA Midt- og Vestjylland til at beregne fordele og ulemper ved enten at gå tilbage på førtidspension eller måske seniorpension, fordi Chanett - efter 10 år i fleksjob - ikke længere følte, hun kunne overkomme både træning, hvile og job.

Chanett kontaktede derfor Annemette Skou Mortensen, som er faglig konsulent hos FOA Midt- og Vestjylland- og afleverede tre måneders lønsedler til brug for beregningen. Men ved gennemgangen opdagede Annemette Skou Mortensen, at Chanetts lønloft var beregnet helt forkert. Gennemgangen blev udvidet til tre års lønsedler, og Chanett fik en meget stor efterbetaling fra kommunen. Men Chanett understreger, at det ikke var dårlig vilje fra hendes tidligere arbejdsgiver, at lønloftet var forkert beregnet.

Under forløbet besluttede Chanett at stoppe som fleksjobber og genoptage sin hvilende førtidspension, da seniorpensionen ikke var et godt alternativ for hende. Beslutningen har klart givet Chanett meget mere ro til at passe på sin krop og få det bedste ud af sin situation.

Chanett har efterfølgende opfordret flere af sine kolleger på fleksjob til at få FOA Midt- og Vestjylland til at gennemgå deres lønsedler. ” Som fleksjobber har man ikke den samme mulighed for at forhandle løn, og lønsedlen kan være uigennemskueligt for mange fleksjobbere. Derfor vil jeg klart anbefale alle fleksjobbere, som er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt deres lønloft er beregnet korrekt, til at kontakte FOA Midt- og Vestjylland og få det beregnede lønloft tjekket. Personligt havde jeg flere gange overvejet at få lavet et løntjek, men fik det aldrig gjort. Tilfældet gjorde, at jeg fik tjekket mine lønsedler, og jeg er meget taknemmelig for den hjælp, som FOA Midt- og Vestjylland ydede mig” – slutter Chanett.

Klumme

Hvad er fleksløntilskud?
Når du arbejder i et fleksjob, får du løn fra din arbejdsgiver for de timer, du arbejder. Derudover modtager du fleksløntilskud fra kommunen. I 2025 kan fleksløntilskuddet være op til 20.670 kr. om måneden, svarende til 98 % af den højeste dagpengesats.

Det samlede beløb af fleksløntilskud og løn må dog ikke overstige, hvad en tilsvarende fuldtidsansat ville tjene (kaldet "lønloftet"). Det betyder, at fleksløntilskud og arbejdsgiverens løn tilsammen højst må udgøre lønloftet for fuldtidsansatte i samme job. Det er arbejdsgiverens ansvar at indberette lønloftet korrekt til Ydelseskontoret.


Lagt på den 02.05.2025