Sårpleje

27. oktober 2011 var der sårplejearrangement i faggruppeklubben

Af: Helle Bagh Jensen

Fagklubben for plejehjemsassistenter og autoriserede Social og Sundhedsassistenter afholdte i oktober et arrangement med Sårsygeplejerske Marianne Thorhauge.

Efter opfordringer om sårpleje fra medlemmerne blev Marianne Thorhauge spurgt om hun ville fortælle om sårpleje og sårpleje produkter og det ville hun meget gerne.

Marianne arbejder til dagligt i ældreafdelingen - område nord - med arbejdssted i Skagen. Marianne har taget specialuddannelse i Sårpleje i Sønderjylland. Marianne vejleder sygeplejersker og Social og Sundhedsassistenter/plejehjemsassistenter i sidste nye inden for sårpleje samt nye produkter.

Til aftensarrangement var der 34 fremmødte som fik en meget grundig og lærerig sår undervisning bl. a. diagnostik af sår, sårhelingsprocessen og sårfaser.

Der blev vist billeder af forskellige sår og udleveret materiale som vi kan bruge i vores daglige arbejde. Det var stor spørgelyst blandt fremmødte og Marianne var dygtig til at svar på spørgsmålene der blev stillet.

Efter sårundervisningen blev der fremvist de sårprodukter der bliver brugt i Frederikshavns kommune og alle produkter gik rundt og der var rig mulighed for at mærke og spørge ind til produkterne.

Det var en indholdsrig aften og der var mange tilkendegivelser at dette arrangement var rigtigt godt. 

Se billeder fra arrangementet her