Til kamp for efterlønnen

Det må være FAIR, at man kan trække sig, inden man går helt i stykker. Det mener FOA Frederikshavn, der torsdag eftermiddag går til kamp på gader og stræder, for en bevarelse af efterlønnen.

Af: René Johansen, afdelingsformand, FOA Frederikshavn:

Når stort set alle valgte og ansatte fra FOA Frederikshavn i eftermiddag går på gaden i Frederikshavn, sker det som led i en landsdækkende aktivitetsdag, der er planlagt sammen med 3F og NNF.

”I FOA Frederikshavn er vi af den opfattelse, at en ændring af den nuværende ordning, kan få katastrofale konsekvenser for mange af vores medlemsgrupper”, fortæller René Johansen, afdelingsformand i FOA Frederikshavn, og fortsætter.

”I FOA mener vi forskellen på slidt og nedslidt er efterløn. Det må være fair, at man kan trække sig, inden man går helt i stykker. Nogen skal jo gøre rent, passe de syge, de ældre og vores børn”.
Afslutningsvis konstatere René Johansen: ”Aftalen om den meget kraftige beskæring af efterlønnen er indgået af Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative og Det Radikale Venstre. Vi vil derfor fortælle folk, at det netop nu er ”sidste chance for efterlønnen”, og at det efter vores opfattelse faktisk er noget af et skæbnevalg vi står overfor, når der skal sættes kryds den 15. september – og så håber vi selvfølgelig på, at folk ikke støtter ét af de partier, der går ind for forringelserne”.

Vil man møde FOA eller en af de andre to fagforeninger, vil de være at finde i og omkring gågaden i Frederikshavn i tidsrummet kl. 15.00-17.30, i dag torsdag den 8. september 2011.