Overvejelser om OK-2010

Er resultatet godt eller skidt - Skal vi juble eller græde!

Når de privatansatte FOA medlemmer skal stemme om de forlig og overenskomstresultater, der er indgået, står de overfor en svær beslutning. Resultatet er nemlig intet, sammenlignet med det resultat de offentligt ansatte for få år siden kæmpede sig til, hvor nogle  FOA grupper fik omkring 12% over 3 år.

De privatansatte skal således forholde sig til, om de vil stemme JA eller stemme NEJ til et resultat, der giver dem ca. 3% over de næste 2 år.

Da FOA´s hovedbestyrelse mødtes den 29. marts, stemte 33 for at anbefale et JA og 5 stemte for at anbefale et NEJ. Iblandt de 5 nejstemmer, var afdelingsformand René Johansen fra FOA Frederikshavn. René Johansen fortæller:

- Jeg er godt klar over, at vi forhandler midt i en økonomisk krise, og jeg er også godt klar over, at en eventuel konflikt, efter stor sandsynlighed kun vil medføre mindre- eller måske slet ingen forbedringer af rammen på de 3%. Men jeg må også sige, at det faktum altså ikke får mig til at syntes at resultatet er godt og anbefalingsværdigt.

René Johansen fortsætter:

- I min optik, mener jeg ikke at vi som medlemmernes garanter, bør gå ud og anbefale noget, vi inderst inde godt kan se, er et rigtigt dårligt resultat - hvorfor skulle vi dog det! Jeg anbefaler hellere et nej, til et resultat, der efter min overbevisning er bekymrende lavt, frem for at få det til at fremstå, som noget vi i fagbevægelsen syntes er godt, når det ikke er det! 

- Det er nu min opgave at gå i dialog med vores privatansatte medlemmer, og så må det i sidste ende være deres opgave at vurdere, om de vil stikke tommelen op eller ned til resultatet.

FOA´s privatansatte medlemmer modtager i disse dage urafstemningsmaterialet. Med dét i hånden, kan de stemme om overenskomstresultatet frem til den 19. april.