TV: Tusindevis til stordemo og TR-møde

TV: Tusindevis til stordemo og TR-møde

Torsdag var der både stor demonstration på Store Torv i Århus og kæmpe tillidsmandsmøde i Fredericia med over 10.000 TR. Målet var det samme – vi viser, at vi er stærke, og at vi ikke vil finde os i mere.

Dagen begyndte i Fredericia, hvor 10.380 tillidsrepræsentanter fra hele Danmark var samlet til stormøde, og det var tydeligt at mærke, at der var sammenhold.

- Vi vil på det her møde gøre det fuldstændigt klart, at der er ingen, der kan splitte os ad ved OK-18 forhandlingerne, sagde blandt andet formand for FOA Århus Inge Jensen Pedersen.

 Samtidig blev det endnu engang slået fast, at danskerne holder med de offentlige ansatte. 66 % mener, at der er råd til at give de offentlige ansatte mærkbare lønstigninger, og blandt deltagerne var der også klare udmeldinger.

- Vi skal have vores krav igennem. Vi er nødt til at have noget, hvis vi skal beholde vores arbejdsglæde, sagde TR Lone Knudsen fra Århus.

Det store møde sluttede kl. 15.00, og så hastede masser af østjyder direkte til demonstration på Store Torv i Århus kl 17.00. Her var tusinder samlet til taler og musik, og der blev vist styrke.

- Det er vigtigt at vise, at vi står sammen. At alle fagforeninger står skulder ved skulder, og at vi faktisk mener det, vi har til forhandling, sagde pædagog Helle Andersen fra Hornslet.

Demonstrationen sluttede kl. 19.00, og så gik alle hjem med en god følelse og masser af mod på kamp.