Aktivering

Når du er ledig, kan du blive aktiveret på en arbejdsplads, på en uddannelse eller på et vejledningsforløb.

Der er mange meninger om aktivering. Nogle mener, at aktivering bare fungerer som opbevaring af ledige, så de ikke tæller med i arbejdsløshedsstatistikken. Andre ser aktivering som en hjælpende hånd på vejen tilbage til arbejdsmarkedet.

I FOA og FOAs A-kasse kender vi bestemt til dårlige historier om medlemmer, der er blevet udnyttet som gratis arbejdskraft eller er blevet tilmeldt det samme jobsøgningskursus igen og igen. Men vi kender også mange medlemmer, der har brugt aktiveringen til at få nye kvalifikationer, et større netværk og et nyt job. Jo mere du ved, hvad du vil med din jobsøgning, jo større chance er der for, at du kan bruge din aktivering fornuftigt.

FOA og FOAs A-kasse vil gerne tage en snak med dig om, hvad der kunne være den bedste aktivering for dig. Vi hjælper også gerne med at planlægge forløbet og med at snakke med jobcentret om dine forslag.

I sidste ende er det jobcentret eller et andet aktørfirma, som jobcentret samarbejder med, der bestemmer, hvor du skal aktiveres. Men jobcentret eller aktørfirmaet skal planlægge formålet i samarbejde med dig, og de skal tage hensyn til både dine ønsker og dine forudsætninger.