Pressemeddelelse

Region Sjællands fyringer for Arbejdsretten

FOA og LO indleder nu en arbejdsretssag mod Region Sjælland og Danske Regioner i anledning af de varslede massefyringer af portører i Region Sjælland.

Ved et kommende fællesmøde vil regionen blive bedt om omgående at trække de varslede fyringer tilbage.

 

Regionen varslede i sidste uge, at 20 portører havde valget mellem at blive serviceassistent eller at betragte sig selv som opsagt. Denne fremgangsmåde holder ikke, anfører FOA og LO.

 

"Sagen handler i første omgang om de 20 portører, der har fået et valg mellem at skifte fra portøroverenskomsten til serviceassistentoverenskomsten eller betragte sig selv som opsagte. Men regionen har stillet i udsigt, at et større antal portører og ansatte på rengøringsoverenskomster tilsvarende skal skifte overenskomst i de kommende år på samme vilkår. Dermed bryder Region Sjælland den forpligtelse, som en overenskomst indeholder, til at være loyal overfor overenskomstens indhold og dækningsområde," pointerer forbundsformand Dennis Kristensen FOA.

 

Han mener også, at regionen misbruger sin ledelsesret ved at sætte en pistol for panden for de portører, som man har vurderet er bedst egnet til uddannelsen som serviceassistent samtidig med, at de pågældende vil blive afskediget, hvis de siger nej tak.

 

"Det er også afgørende at slå fast, at det ikke er arbejdsmangel, der kan begrunde afskedigelserne, fordi arbejdsopgaverne ikke fjernes, men fortsat skal udføres - formentlig fuldstændig som i dag," siger Dennis Kristensen.