Er du over 30 og overvejer en erhvervsuddannelse?

Er du ledig og kunne du tænke dig at uddanne dig, så kan du være én af dem, der nu får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse samtidig med, at du får udbetalt dagpenge med et højere beløb.

Den 1. juli 2023 genindføres ordningen om 'Uddannelsesløft med forhøjet dagpengesats på 110 %'.

Dermed bliver det igen muligt for ledige over 30 år, som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse, dvs. ikke brugt i 5 år, at tage en erhvervsuddannelse, mens de er på dagpenge. Dagpengene forhøjes, så man får udbetalt 110 % af sin sædvanlige dagpengesats. 

Tjek STARs positivliste
De erhvervsuddannelser, der kan tages med 110 % dagpenge, vil komme på en såkaldt positivliste og bliver offentliggjort på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside. Listen vil indeholde uddannelser inden for områder, hvor der er efterspørgsel på arbejdskraft – for eksempel social og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent og serviceassistent.

Igen en midlertidig ordning
Ordningen kørte med succes i 2020-2022, men blev ikke forlænget ved årsskiftet. Der er igen kun tale om en midlertidig ordning. Det betyder, at du skal starte uddannelsen senest den 31. december i år.

Er du interesseret i at høre mere om uddannelsesløftet, så kontakt din lokale FOA A-kasse. Vi sidder klar til at tage en snak med dig om dine muligheder. 

 

Gå til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR)