Eksamen

Er du elev, og skal du snart til eksamen? En grundig forberedelse kan sikre dig en god eksamensoplevelse.

Mads Lønnerup, chefkonsulent hos kursus- og konsulentvirksomheden Supplement, underviser i blandt andet eksamen- og studieteknik. Han har fokus på, at det skal være en god oplevelse at gå til eksamen og giver her syv gode råd om, hvordan du får det.

  1. Du skal vide, hvad du bliver vurderet på. Find fagets vurderingskriterier på skolens hjemmeside og print dem ud.

  2. Du skal kunne dit pensum. Gå dit pensum efter i overskrifter og spørg dig selv: ”Hvad handler det her om?” Kan du ikke svaret, skal emnet prioriteres højt.

  3. Lav nu en god og realistisk læseplan. Begynd med at læse op på dét, du har sværest ved, da motivationen er størst i begyndelsen af læseperioden.

  4. Lav et mindmap – dvs. at du skriver alle de ting, du forbinder med det emne, du skal op i – ned på et stykke papir. Vælg de vigtigste ud og øv dét, du vil sige til hvert punkt. Det er vigtigt, at du får sagt dine svar højt for dig selv og andre – og helst til en person, der ved noget om faget.

  5. Dagen før dagen. Stop med eksamenslæsning om eftermiddagen. Løb eller gå en tur, spis noget god mad og hyg dig med dine venner, familie eller kæreste.

  6. Tag hen på skolen i god tid på eksamensdagen. Sæt dig for dig selv og slap af. Klar eventuelt hjernen med lidt meditation, hvis du er vant til at slappe af på den måde.

  7. Fremlæg din case på den måde, du har øvet dig på. Brug dit mindmap – kig på det efter behov og sig for eksempel: ”Jeg skal lige se, om jeg har fået det hele med."

Flere gode eksamensråd

Eksamensangst?

FOA og de lokale afdelinger holder webinarer og kurser om bl.a. eksamen, økonomi og andre emner, der er relevante for elever.