Ferieophold for FOA-familier

Hvor forsørgerne er på kontanthjælp eller sygedagpenge pga. sygdom eller nedslidning

Dansk Folkehjælp tilbyder til sommer en ferie til medlemmer af FOA med hjemmeboende børn under 18 år, og hvor forsørgeren eller begge forældre modtager kontanthjælp/ sygedagpenge på grund af sygdom og/eller nedslidning.

Formålet med ferien beskrives sådan af Dansk Folkehjælp:

  • At give familierne en ferie og et ”fristed” for dagligdagens mange udfordringer
  • At genfinde accept af eget værd
  • At skabe kontakter, som kan styrke familiens håndtering af dagligdagens udfordringer
  • At der opbygges et tilgængeligt netværk, der vil være til nytte og udbytte for både børn og voksne efter ferien


Ferieopholdet finder sted i enten Helsingør ferieby (uge 30) eller Lalandia i Rødby (uge 31), hvor der er plads til 15 FOA-familier hvert sted.

Opholdet omfatter eget feriehus, fælles måltider og aktiviteter ugen igennem. Dansk Folkehjælp sørger for ferieleder og frivillige hjælpere. Transport til og fra feriestedet finansieres.

FOA har med tak taget imod Dansk Folkehjælps tilbud, som vi håber kan blive udnyttet fuldt ud, så de i alt 30 FOA-familier kan få en rigtig god ferieoplevelse.

Vil du vide mere
Du kan læse mere i folderen via linket ude til højre.

Hvordan ansøges der
Er du og din familie i målgruppen for at ansøge, kan du kontakte FOA Frederikshavn. Sammen udfylder vi et indstillingsskema, der skal være Dansk Folkehjælp i hænde senest den 8. juni 2012. 

Bliver du indstillet, er det vigtigt at du orienterer din sagsbehandler om ferietilbuddet, så du ikke bliver trukket i offentlige ydelser.