Demonstration mod nedskæringer i Aarhus Kommune

FOA Århus og flere andre lokale fagforeninger anbefaler en demonstration mod de planlagte nedskæringer i Aarhus Kommune.



Mandag d. 5. december 2022 fra kl. 16.15 til 17.30 afholder initiativgruppen ”Pas på Aarhus” en demonstration foran Aarhus Rådhus. FOA Århus og flere andre fagforeninger støtter initiativet.

Demonstrationen er rettet mod kommunale nedskæringer. Budgetforligspartierne i Aarhus Byråd har vedtaget, at der skal findes omfattende besparelser, og der er lavet et sparekatalog, som indeholder besparelser på 247 mio. kr. i 2023, der stiger til 289 mio. kr. årligt i 2024-2026. Baggrunden er ikke, at Aarhus Kommune mangler penge, men at regeringen og Kommunernes Landsforening har aftalt en serviceramme, der ikke giver kommunen lov til at bruge penge nok.

Blandt FOA Århus områder bliver de pædagogisk ledede legepladser hårdt ramt, da sparekataloget vil nedlægge fem ud af 17 pædagogisk ledede legepladser.

Andre markante besparelser er på ældreområdet, hvor en afskaffelse af klippekorts- og kendt-hjælper-ordningerne vil betyde færre ansatte og derfor en endnu mere presset hverdag i ældreplejen.

Besparelserne i sparekataloget rammer også mange andre faggrupper og borgergrupper, og demonstrationen skal samle dem til en fælles protest. Partierne bag budgetforliget er samtidig samlet på rådhuset, hvor politikerne vurderer de høringssvar, der er kommet til sparekataloget, og om der skal ske ændringer i spareplanerne.