Stadig parate til OK konflikt – intet er afgjort

Selv om konflikten er udsat, og parterne forhandler, så skal vi stadig være klar til konflikt. For intet er afgjort, understreger FOA Århus formand Inge Jensen Pedersen.

Konflikten på det offentlige arbejdsmarked kan bryde ud med fem dages varsel. Det sker hvis forligsmand Mette Christensen vurderer, at forhandlingerne ikke kan komme videre og derfor erklærer, at de er afsluttet uden resultat.

- Derfor skal vi være helt klar til at tage konflikten, understreger FOA Århus formand Inge Jensen Pedersen.

Forligsmanden har ellers udsat konflikten, så den varslede strejke kan begynde den 22. april og lockouten den 28. april. Men hvis forligsmanden undervejs vurderer, at forhandlingsmulighederne er udtømte, så kan konflikten altså bryde ud før.

- Det øger sandsynligheden for et godt resultat, at arbejdsgiverne oplever, at der er opbakning til vores krav. Derfor er det vigtigt, at folk deltager i de OK-aktiviteter, der bliver afholdt. Intet er afgjort endnu, fastslår Inge Jensen Pedersen.

Hun vurderer, at arbejdsgiverne er begyndt at rykke sig, fordi sammenholdet blandt de offentligt ansatte er så stærkt.

- Derfor skal vi holde fast i, at vi skal finde en løsning for alle. Det er vores stærke fællesskab, som kan skabe et godt resultat, siger hun.