Også københavnsk utilfredshed med SOSU-uniformer

Undersøgelse viser, at mange københavnske FOA-medlemmer mener, at deres uniformer er for varme til sommerbrug.

I Århus er mange social- og sundhedsansatte utilfredse med deres nye uniformer, som, Sundhed og Omsorgs ledelse forklarer, i et par år har været brugt i København.

Men også her er der utilfredshed med uniformerne, viser en FOA undersøgelse. Blandt deltagerne i undersøgelsen svarede hele 69% af FOA SOSUs medlemmer i Københavns Kommune : ”Den er for varm”, da de besvarede spørgsmålet: ”Er din uniform/særlige arbejdstøj passende til sommerbrug?”

Der mangler da også sommerligt arbejdstøj. Til spørgsmålet: ”Har du en særlig arbejdsuniform/arbejdstøj til sommerbrug?” svarer 90% ”nej”.  

I Københavns Kommune varierer sortimentet af arbejdstøj fra arbejdsplads til arbejdsplads, da det bliver besluttet lokalt.

- De steder, vi har problemer, er der hvor medlemmerne klager over, at tøjet er syntetisk, og at man ikke kan ånde i det, siger Charlotte Von Mehren, der er faglig sekretær i FOA SOSU, som organiserer faggrupper på social- og sundhedsområdet i 18 storkøbenhavnske kommuner og Region Hovedstaden.

På de fleste arbejdspladser i Københavns Kommune tager de lokale ledelser medlemmernes klager alvorligt:

- Den almindelige reaktion er, at ledelserne forstår problemet og vil gøre noget ved det. I første omgang får medarbejderne typisk lov til at bruge deres eget tøj i sommervarmen, dog skal de bære et plasticforklæde, hvis arbejdet indebærer en smitterisiko, fortæller Charlotte Von Mehren, som dog tilføjer, at enkelte ledere har stillet sig på bagbenene:

- Og her er der jo så tale om et ledelsesproblem, fastslår hun.