Mange ansatte i hjemmeplejen er utilfredse
De ansatte i hjemmeplejen er utilfredse med, at de har for lidt tid til at hjælpe de ældre borgere, ligesom der er for lidt tid til transport mellem borgerne.
Foto: Colourbox

Mange ansatte i hjemmeplejen er utilfredse

Ansatte i den århusianske hjemmepleje har flere steder holdt faglige møder, fordi de er utilfredse med arbejdsforholdene. Sundhed og Omsorg lover, at der forbedringer på vej.

Torsdag d. 23. november holdt hjemmeplejens ansatte i Skåde, Viby og Holme fagligt møde, og der har også for nylig været faglige møder blandt hjemmeplejens ansatte i Marselisborg og en del af Christiansbjerg.

Social- og sundhedspersonalet er utilfredse med arbejdsforholdene, og kritikpunkterne er meget ens de forskellige steder, hvor der har været faglige møder. De ansatte er utilfredse med, at de har for lidt tid til at hjælpe de ældre borgere, ligesom der er for lidt tid til transport mellem borgerne. Der er også en udbredt utilfredshed med, at de ansatte får sværere ved at hjælpe og informere hinanden, fordi de skal møde direkte ved borgerne og ikke først har haft et fælles morgenmøde. De ansatte vil heller ikke have uniformer med hjem og opbevare dem privat.     

FOA Århus har holdt et møde med Sundhed og Omsorgs direktion, hvor man talte om utilfredsheden. Her forklarede direktionen, at det er problemer med et nyt journalsystem, Cura, som betyder, at de ansatte har fået mindre tid hos borgerne og til transport mellem dem. Direktionen var indstillet på, at de ansatte skal have den tid tilbage.

Det blev også aftalt, at ledelse og medarbejdere skal aftale, hvor og hvornår medarbejderne kan få sparring, når de skal møde direkte hos borgerne. Og når det gælder uniformsspørgsmålet, så bekræftede direktionen en tidligere aftale om, at de skal forsøge at komme med et løsningsforslag.