Fik 58 pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere fastansat

Siden september har FOAs fællestillidsrepræsentanter for pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere fået fastansat 58 kollegaer, der oprindeligt var ansat tidsbegrænset.

FOAs fællestillidsrepræsentanter for pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere i Aarhus Kommune, Tine Thordén og Kim Møller Hansen, har siden 8. september 2017 haft et ekstra fokus på, om tidsbegrænsede ansættelser har været saglige. De havde nemlig en mistanke om, at der var for mange tidsbegrænsede ansættelser på området, fordi de konstaterede, at omkring en femtedel af de pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere var tidsbegrænset ansatte.

Hovedreglen er, at tidsbegrænset ansatte skal erstatte medarbejdere, som er fraværende, ellers vil de typisk have ret til fastansættelse, selvom der er enkelte undtagelser fra den regel. Fællestillidsrepræsentanterne har systematisk tjekket ansættelseskontrakter og fundet over 250 tilfælde, hvor der manglede saglige begrundelser for, at pædagogiske assistenter eller pædagogmedhjælpere var blevet ansat tidsbegrænset. Indtil videre er 58 af dem så blevet fastansat, og fællestillidsrepræsentanterne forventer, at det tal vokser markant i den kommende tid.   

Succesen betyder, at den særlige indsats på området fortsætter.