Derfor skal du blive tillidsrepræsentant

Der er mange gode grunde til at blive tillidsrepræsentant – du får mulighed for at gøre en forskel for dine kolleger og dig selv, du styrker din faglige viden, du styrker FOA på arbejdspladsen og du sætter skub på dine karrieremuligheder.

Som TR har du valgt at arbejde for dine kollegers arbejdsvilkår. Du har valgt at være dine kollegers støtte i hverdagen, og du sikrer indflydelse på ledelsen i dagligdagen.

Viden er fremtiden

Som ny tillidsrepræsentant får du som det første en grunduddannelse fordelt over minimum 10 dage.

Derefter indgår du en individuel aftale med FOA:

  • om uddannelse og løft af dine kompetencer
  • du vil løbende modtage tilbud om mere undervisning

Du bliver ganske enkelt specialist i overenskomster og får en unik viden om arbejdsmarkedsforhold. Det er gode kort at have på hånden på fremtidens arbejdsmarked, hvor viden, samarbejdsevner og personlig gennemslagskraft bliver vigtigere og vigtigere.

Bindeleddet til fagforeningen

Når du vælger at blive tillidsrepræsentant, styrker du samtidig FOA som fagforening. FOA er kun så stærk som fagforeningens repræsentant på arbejdspladsen – tillidsrepræsentanten. Som TR sikrer du, at der er et stærkt bindeled mellem dine kolleger, ledelsen og FOA, så viden og regler om FOA-medlemmernes arbejdsforhold spredes bedst muligt.

Citationstegn

Hvis man skulle opstille én grundregel, for hvorfor man skal vælge at blive TR, er det at man virkelig skal have lyst til at indtage en ekstra rolle for kollegerne og have mod på at sikre ro og orden på din arbejdsplads. Og så skal man kunne rumme mange mennesker

- Nina Mosegaard, pædagogassistent og tillidsrepræsentant, FOA Århus