Særligt til tillidsvalgte

Samarbejdet med FOA

Som fællestillidsrepræsentant indgår du i et tæt samarbejde med din FOA-afdeling. I har forskellige roller og af og til forskellige veje til indflydelsen. Men det er vigtigt, at I koordinerer jeres arbejde, så I understøtter hinanden - på den måde opnår I de bedste resultater.

Du indgår i et strategisk fællesskab med din FOA-afdeling

Som FTR indgår du i et tæt samarbejde med din afdeling. I har forskellige roller og af og til, forskellige veje til indflydelsen. Typisk har du en adgang til indflydelse gennem MED-systemet, som FOA-afdelingen ikke har. 

Din FOA-afdeling kan til gengæld optage forhandlinger i henhold til hovedaftalen, eller måske har den gode politiske kontakter. Men det er vigtigt, at I koordinerer jeres arbejde, så I understøtter hinanden - på den måde opnår I de bedste resultater.

Snak derfor med din afdeling om, hvordan I koordinerer. Spørg hvem du skal snakke med om hvilke emner. Du kan også foreslå nogle faste møder, eller at I forbereder alle MED-møderne sammen.

Din FOA-afdeling skal hjælpe og støtte dig og lave en TR-aftale med dig:

  • Din FOA-afdeling forhandler dine vilkår på plads med din arbejdsgiver. 
  • I din TR-aftale aftaler du med din afdeling, hvilke opgaver du har, og hvilken kompetence de delegerer til dig.
  • Din FOA-afdeling sørger for, at du har mulighed for at udvikle de kompetencer, du skal bruge i dit hverv. De tilbyder dig for eksempel uddannelse, netværk og oplæringsforløb.