Færdigt arbejde
Særligt for tillidsvalgte

Med FOA Fagbladets nye podcast 'Færdigt arbejde' kan du blive fagligt inspireret, samtidig med at du klarer opvasken.
Foto: Grafisk Team, FOA Kommunikation

Har du lyttet til Fagbladet FOAs nye podcastserie? Masser af inspiration for tillidsvalgte

Med Fagbladet FOAs podcastserie ’Færdigt arbejde’ får du en faglig vitaminindsprøjtning og inspiration, lige når det passer dig. De fire første afsnit ligger klar, og der kommer nye hver 14. dag.

Med podcastserien er det ambitionen at både tillidsvalgte og medlemmer får ny viden og indblik i spændende tendenser og samtidig får gode råd i forhold til både tillidshverv og arbejdslivet.

En begejstret tillidsrepræsentant udtaler bl.a.: ”Den podcast er intet mindre end genial for mig som TR. Der er så mange fede guldkorn i lønforhandlingsafsnittet.”

I podcasten medvirker både FOA-medlemmer, eksperter og talspersoner. Værten er den erfarne journalist Julie Bundgaard, som er en kendt radiostemme fra DR P4 og tidligere også fra P3.

Med en podcast i ørene kan du både gå tur med hunden og blive inspireret og få ny viden på samme tid. Så har du ikke allerede lyttet til de første afsnit så skynd dig at hoppe ind og lytte med. 

Lyt til de fire første afsnit nu

De fire første afsnit er ude nu og handler om henholdsvis lokalløn, brancheskift, tværfaglige teams og hvordan man tackler vold på på arbejdet - dem kan du læse mere om og lytte til nedenunder. Kommende afsnit kommer til at stille skarpt på børns søvn og fleksible arbejdstider.

Lokalløn

I afsnittet om lokalløn møder du blandt andre husassistenten Heidi, der igennem 12 år ikke kom i betragtning til en lønstigning via lokalløn. Men så lykkedes det endelig med hjælp fra hendes FOA-afdeling.

I afsnittet kan du også blive klogere på, hvad lokalløn er og få gode råd til, hvad du selv kan gøre for at få del i puljen.
   

Brancheskift

Et meningsfyldt arbejde og jobsikkerhed er nogle af de trækplastre, der får folk fra andre brancher til at søge mod sosu-skolerne. I afsnittet om brancheskift kan du høre, hvordan de modne brancheskiftere kan være en del af løsningen i ældreplejen.
  


Små tværfaglige teams

Der er mange gevinster ved at organisere arbejdet i små selvstyrende teams. I dette afsnit af podcasten gennemgår vi fordelene – men også frustrationerne ved den nye måde at arbejde på.
  

Lær at tackle vold på arbejdet

En dag da social- og sundhedsassistent Louise er på arbejde, bliver hun slået med et støvsugerrør af en beboer. Louise arbejder på et bosted for mennesker med dobbeltdiagnoser, og har ligesom knap hver tredje FOA-medlem været udsat for vold.

I dette afsnit af 'Færdigt arbejde' tager vi fat på, hvordan man kan forebygge vold, og hvordan man kan komme videre, hvis man udsættes for vold eller trusler.

Sådan virker podcasten

En podcast er en radioudsendelse, du kan høre, når du har lyst. Du kan lytte til podcast på mobiltelefonen, på en tablet eller på computeren.

Har du en iPhone, kan du typisk finde appen ’Podcasts’, som er installeret fra start. Her skal du blot søge på ’Færdigt Arbejde’. Så kommer alle afsnit frem, med det nyeste øverst.

Hvis du har en Android-mobiltelefon, kan du for eksempel hente appen ’Podimo’ eller ’Spotify’.

Hvis du trykker på ’følg’ eller ’abonnér’ i podcast-afspilleren, får du en besked, hver gang der er et nyt afsnit.

Lyt til afsnittet – eller tidligere episoder – på alle gængse podcastplatforme, f.eks.:

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Spreaker