Særlig for tillidsvalgte


Ansatte på offentlig overenskomst

Snart sidste chance: Nu skal der stemmes!

Det er ved at være sidste chance for at stemme om den nye overenskomst. Så tag fat i de kolleger, der endnu ikke har stemt. For hver eneste stemme er vigtig.

Mange af FOAs medlemmer har allerede stemt om den nye overenskomst. Så mange, at det cirka svarer til, at hver tredje af dine FOA-kolleger har stemt.

Men de fleste af dine kolleger har altså ikke stemt endnu. De kan dog stadig nå det.

Vi håber, at du som tillidsvalgt vil: 

 • Opfordre dine kolleger til at stemme

 • Hjælpe, hvis nogen har tekniske problemer med at stemme

 • Svare på spørgsmål, hvis nogen kolleger ikke føler sig helt sikre på, hvad det er, de skal stemme om 

Afstemningen om den nye overenskomst slutter mandag den 19. april klokken 08:00 om morgenen.

 

Sådan kan du hjælpe dine kolleger med at få stemt

Der kan være forskellige grunde til, hvis nogle af dine kolleger ikke har stemt endnu. 

Måske er de ikke klar over, hvor vigtig deres stemme er. Måske har de svært ved at forstå, hvad det er, de stemmer om. Måske er de i tvivl, om de skal stemme ja eller nej. 


Her er fire forslag til, hvordan du kan hjælpe og motivere dine kolleger til at få stemt: 

 1. Fortæl dine kolleger, at hver eneste stemme er vigtig. For hver stemme viser, at der er opbakning til, at fagbevægelsen forhandler jeres løn og jeres vilkår på arbejdsmarkedet. Jo flere, der stemmer, des stærkere står FOA og resten af Fagbevægelsen næste gang, der skal forhandles.

  Læs artikel fra Fagbladet FOA om, hvorfor det er så vigtigt at stemme: "53.000 FOA-medlemmer har stemt om OK21: Derfor er det vigtigt"
   
  Vis eventuelt dine kolleger denne lille video  


 2. Mind dine kolleger om, at de har fået en sms fra FOA. Hvis de har deres telefon på sig, så kan de måske åbne sms'en, mens I står og snakker, og så kan I stemme sammen.


 3. Hvis din kollega har svært ved at beslutte sig for, om krydset skal sættes ved ja eller nej, så spørg ind til, hvad argumenterne for ja eller nej kan være. Du kan også fortælle din kollega om, hvad der sker, hvis stemmeresultatet bliver et ja eller et nej

  I denne artikel fra Fagbladet FOA kan du læse om, hvad der vil ske, hvis FOAs medlemmer stemmer ja eller nej 


 4. Overenskomster kan være svære at få et overblik over. Hvis din kollega ikke ved, hvad han eller hun skal stemme om, så kan du måske fortælle ham eller hende om, hvad jeres nye overenskomst præcis betyder for jer.

  På foa.dk’s tema om OK21 du og dine kolleger læse, hvad den nye overenskomst betyder for jer 

  Fagbladet FOA har skrevet om, hvad de nye overenskomster betyder for alle FOAs faggrupper. Brug søgefunktionen på siden og søg på ”OK21” og jeres sektor  

Hvis dine kolleger har tekniske problemer eller spørgsmål, som du ikke kan hjælpe med, så kan du eller dine kolleger ringe eller skrive til FOAs Hotline på mail datarettelser@foa.dk eller telefon 4697 3676.