Rød pen sætter kryds ved ja
Særlig for tillidsvalgte


Ansatte på offentlig overenskomst

Det blev et ja! 80.000 FOA-medlemmer har stemt

Siden den 16. marts har FOAs tillidsvalgte og medlemmer kunnet stemme om de nye overenskomster. I dag er afstemningen afsluttet. Resultatet er, at 55,54% af jer har stemt – og 75,5% stemte ja.

OK21-processen, der har været i gang siden august, er nu ved at nå sin afslutning.

De aftaler, der var resultatet af Forhandlingsfællesskabet og FOAs forhandlinger med arbejdsgiverne, har nu været til afstemning hos FOAs medlemmer.

Resultatet af den afstemning har vi fået i dag: 80.000 af FOAs medlemmer har stemt (det svarer til mere end halvdelen af FOAs medlemmer).

75,5% (altså flertallet) valgte at sætte kryds ved ja og dermed stemme ja til de nye overenskomster.  

Lønstigninger på vej

Det betyder, at der nu er lønstigninger på vej til alle FOAs medlemmer – sammen med en række andre tiltag, blandt andet indenfor arbejdsmiljø, som FOA og Forhandlingsfællesskabet har forhandlet på plads med arbejdsgiverne. 

De generelle lønstigninger på det statslige område er på 4,42 procent, mens de er mindst 5,02 procent over de næste tre år på det kommunale og regionale område. 

Lønstigningerne er forskellige fra faggruppe til faggruppe. Men for eksempel vil en kommunalt ansat social- og sundhedshjælper med 5 års erfaring om tre år opleve en lønstigning på 2.127 kroner før skat. 


Her kan du læse, hvad den nye overenskomst betyder for lige præcis jer

Fejr dagen med dine kolleger – fortæl dem om resultatet

Det kan være, at du som tillidsvalgt har lyst til at fejre dagen med dine kolleger og fortælle dem om, hvad det betyder for jer, at I har stemt ja til den nye overenskomst. 

Måske har I en tradition med at spise kage, når der er lønstigninger på vej?

Det kan også være, at du har lyst til at dele resultatet af afstemningen med dine kolleger i en mail eller en sms. Her kan du for eksempel bruge denne tekst: Kære kollega, 

Nu har vi stemt om vores nye overenskomst – og det blev et ja! Det betyder, at der er lønstigninger på vej til os og andre tiltag, som FOA har forhandlet for os. Tak til alle jer, der har stemt. Hvis du vil vide mere om den nye overenskomst, så spørg endelig. 

Hilsner fra din tillidsrepræsentant 

 

Hvad skal der så ske nu? 

Den 20. april er der møde i Forhandlingsfællesskabet, hvor overenskomsterne endeligt vedtages. Derefter gælder de med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2021 og frem til 31. marts 2024.

Her kan du se stemmeprocenterne for de forskellige afdelinger, sektorer, brancher mv. 


Artikler om OK21 fra Fagbladet FOA – print ud og hæng op

Fagbladet FOA har skrevet om OK21-aftalerne og gået i dybden med, hvad de betyder for FOAs medlemmer. Her kan du se nogle af artiklerne. 

Du kan eventuelt printe den artikel ud, der handler om jeres forhold og hænge den op på arbejdspladsen, for eksempel i frokoststuen, så dine kolleger kan læse med.   

Fagbladet FOA om OK21 og Social- og Sundhedssektoren

Fagbladet FOA om OK21 og Kost- og Servicesektoren

Fagbladet FOA om OK21 og Teknik- og Servicesektoren

Fagbladet FOA om OK21 og Pædagogisk sektor 

Læs flere artikler om OK21 på Fagbladet FOAs temaside