Særligt til tillidsvalgte

Brug af sociale medier som tillidsvalgt

Du kan bruge sociale medier til mange forskellige formål, når du er tillidsvalgt. Her er nogle eksempler:

Hvilke sociale medier skal man vælge?

Der er mange forskellige sociale medier. Brug dem, hvor du kommer i kontakt med dem, du gerne vil kommunikere med. Som det ser ud nu er det fleste af kollegerne på facebook og det er politikere og meningsdannere også. Derfor er det et oplagt medie at bruge. Men flere og flere unge er ikke på facebook, så måske vil det ændre sig. Twitter bruges meget af politikere og meningsdannere og er godt til at få fat i det sidste nye eller følge politikere, du gerne vil vide mere om.

Hvad skal man være opmærksom på når man bruger sociale medier?

  • Der er ytringsfrihed.
    Offentligt ansatte har en udvidet ytringsfrihed. Læs mere om ytringsfrihed her. Det er vigtigt at offentligt ansattes viden fra deres arbejdspladser er med til at kvalificere debatten om forholdene.

  • Skriv aldrig noget på facebook som ikke kan tåle at komme i nyhederne næste dag.
    Det er svært at styre hvor ens opslag eller kommentar ender. Man kan bruge lukkede grupper og slå deling fra, men alligevel sker det at budskaber kommer ud det forkerte sted. Tænk derfor over hvad du skriver og skriv ikke mens du er vred.

  • Hjælp kollegerne med ikke at komme i klemme
    Mind gerne kollegerne om at deres kommentar kan ende mange steder. Sociale medier er derfor ikke noget godt sted at lukke damp ud, når der er konflikter på arbejdet. Det er meget bedre at tale med sin tillidsrepræsentant.