Særligt til tillidsvalgte

Brug af sociale medier som tillidsvalgt

Du kan bruge sociale medier til mange forskellige formål, når du er tillidsvalgt. Her er nogle eksempler:

Hvilke sociale medier skal man vælge?

Der er mange forskellige sociale medier. Brug dem, hvor du kommer i kontakt med dem, du gerne vil kommunikere med. Som det ser ud nu, er det fleste af kollegerne på facebook, og det er politikere og meningsdannere også. Derfor er det et oplagt medie at bruge. Men flere og flere unge er ikke på facebook, så måske vil det ændre sig.

X bruges meget af politikere og meningsdannere og er godt til at få fat i det sidste nye eller følge politikere, du gerne vil vide mere om.

Hvad skal man være opmærksom på når man bruger sociale medier?

 • Der er ytringsfrihed
  Offentligt ansatte har en udvidet ytringsfrihed. Læs mere om ytringsfrihed her. Det er vigtigt at offentligt ansattes viden fra deres arbejdspladser er med til at kvalificere debatten om forholdene.

 • Skriv aldrig noget som i princippet ikke ville kunne tåle at komme i nyhederne næste dag
  Det er svært at styre hvor ens opslag eller kommentar ender. På facebook kan man fx bruge lukkede grupper og slå deling fra, men alligevel sker det, at budskaber kommer ud det forkerte sted. Så tænk dig derfor om når du deler, synes godt om, kommenterer eller slår indhold op på sociale medier.

 • Hjælp kollegerne med ikke at komme i klemme
  Mind gerne kollegerne om at deres kommentar kan ende mange steder. Sociale medier er derfor ikke noget godt sted at lukke damp ud, hvis der fx er konflikter på arbejdet. Det er meget bedre at tale med sin tillidsrepræsentant. Har du en kollega, der er kommet til at udtrykke sig uheldigt på fx facebook, kan du med fordel kontakte vedkommende og gøre opmærksom på det, så hun eller han ikke kommer i klemme.

 • Vær selv det gode eksempel på sociale medier
  Du kan selv vise vejen og være det gode eksempel på fx facebook og bruge mediet på en hensigtsmæssig måde, der ikke skader jeres arbejdsplads eller jobsituation.