Hvor får man hvad?

Når man laver større arrangementer og demonstrationer kan der være en masse praktiske ting, der skal tages stilling til. Her er et par fif, til hvordan man får fat i nogle af de ting, man kan få brug for.

Lyd

Talere skal bruge lyd. Det betyder enten et PA-anlæg eller megafon. Hvis der kommer musikere og spiller, kan det være, at de har et lydanlæg, som også kan bruges af talerne. Husk at få specifikationerne på de anlæg der lejes, så man kan se hvad der kræves af strøm.

Strøm

Start med at overveje hvor meget strøm, der er brug for. 

  • Hvis det bare er et lille lydanlæg, kan man nøjes med en generator. De fås i forskellige størrelser, så se på specifikationerne fra de anlæg, der skal bruges.
     
  • Hvis det er et større anlæg og måske lys, skal man gerne låne strøm et sted. Spørg eventuelt det lokale forsyningsselskab, hvilke muligheder, der er på det pågældende aktionssted. 
  • Store generatorer kan normalt lejes hos firmaer, der forsyner fx byggepladser og festivaler.

Scene

Er der tale om et stort arrangement, skal der også være en scene eller en blokvogn. Kontakt evt. lokale vognmænd, og hør om de kan hjælpe. Vi har også erfaringer med stilladsfirmaer, som er villige til at hjælpe med sådan en opgave.

Demo-bil

En demo-bil kan være med til at tilføje lyd og liv til en demonstration. Den skal rigges til med generator og højtaleranlæg eller megafon. Brug den til musik, taler og demoråb. Pynt demo-bilen med bannere, plakater eller andet fra demonstrationen.