Særligt til tillidsvalgte

Aktivisme

Vil I påvirke beslutningerne om forholdene på jeres arbejdsplads? Vil I gerne have flere hænder, mere i løn, eller vil I have den lokale presse til at skrive om jeres holdninger eller i dialog med almindelige mennesker? Aktivisme er en måde at skabe opmærksomhed om de ting, der betyder noget for jeres arbejdsliv.

Når man arbejder med aktivisme, er der brug for mange forskellige kompetencer. Og det er typisk nogle andre kompetencer end dem, man bruger til hverdag. Nogle er måske gode til at tegne, andre kan satte ting flot op pa en computer, nogle kan tage billeder eller lave film og nogle er bare supergode til at sørge for, at vi har husket det hele, at alle er med og har det godt.

Snak om hvad I hver især er særligt gode til, og hvad I har lyst til at bidrage med. Fordel rollerne sa alle laver noget, de er gode til og også gerne noget, de synes er sjovt.

Arbejd i grupper

Fællesskab giver energi og giver mulighed for ideudvikling. Det er sjældent sjovt at stå med noget helt alene. Lav derfor gerne grupper, der kan arbejde sammen om opgaverne. Det kan vare, der skal vare en planlægningsgruppe, en pressegruppe osv. Aftal hvem, der gør hvad, og hvordan I koordinerer med hinanden.

Find alliancer og stå sammen

Man bliver stærkere af at være flere sammen. Det gælder også, når flere faggrupper står sammen, sådan som vi gjorde det omkring OK18.

Find alliancerne og husk at være loyale overfor hinanden, samtidigt med at I giver plads til forskellige vinkler. Vær ærlige om det i er uenige om, så der ikke er skjulte dagsordener. Når man er flere sammen, er det måske også nemmere at finde penge til aktiviteterne?

Lav lette og klare arbejdsgange

Nogle gange skal det gå stærkt, når man laver aktiviteter. Derfor er det ikke godt med lange og besværlige beslutningsgange.
Sørg for at der er klare aftaler om, hvad man kan bruge penge på, og hvor mange penge man kan bruge uden at skulle spørge.
Det er også meget bedre, at der er en god falles grundforståelse, af hvad budskabet er, og hvordan vi kommunikerer det, end at alting skal godkendes.

Det skal være sjovt

Måske skal man overvinde sig selv lidt første gang, man skal pa gaden og dele flyers ud. Støt hinanden så det ikke bliver for grænseoverskridende.
Det skal gerne være sjovt at være med. Heldigvis er det som regel også sjovt - rigtig sjovt!

Mange medlemmer fortæller at deres bedste oplevelser med FOA er, når de har været med til aktiviteter. Det giver en rigtig stærk følelse af fællesskab.