Særligt til tillidsvalgte

Efterløn og pension - rollen som TR

Får du som tillidsrepræsentant spørgsmål om efterløn eller pension fra dine kolleger? Læs om hvordan du bedst hjælper dem videre.

Der kan opstå mange spørgsmål vedrørende efterløn og pension for dine kolleger, og de vil kunne få mange svar på deres spørgsmål i boksene nedenfor.

Men der er også mange individuelle vilkår, der gør sig gældende for den enkelte, når det drejer sig om både efterløn og pension.

Så hvis din kollega har spørgsmål omkring efterløn, bør du altid henvise vedkommende til FOAs a-kasse på tlf. nr. 4697 3777

Drejer din kollegas spørgsmål sig om mulighederne for tidlig pension (den såkaldte Arne-pension) eller seniorpension, så kan du henvise dem til jeres lokale FOA-fagforening, der kan hjælpe din kollega videre.

Og har din kollega konkrete spørgsmål til indholdet af sin pension i Pensam, hjælper du bedst ved at henvise dem til at ringe til PenSam på 4439 3900. Herudover kan du fortælle, at de altid kan logge ind på pensam.dk med deres MitID og finde de helt opdaterede oplysninger om deres pension.

Er du interesseret i at få generel viden om efterløn og pension, så klik dig videre i boksene nedenfor.