Vejen til dit nye job

I denne serie får du råd og håndgribelige guides til at få et nyt job, hvis du er blevet opsagt eller ledig - eller bare leder efter nye udfordringer.

I podcastserien Vejen til dit nye job giver vi dig, der er medlem af FOAs A-kasse, gode råd og håndgribelige guides til at få et nyt job, hvis du er blevet opsagt eller går ledig. Få fx tips til at skrive en ansøgning eller gå til jobsamtale – og en to do-liste for de ting, som skal gøres for ikke at gå glip af nogen af dine dagpenge. Mød også nogle af FOAs A-kasses medlemmer, som netop har været opsagt eller har gået ledige.

Du finder alle episoder af denne podcast nedenfor, men du kan også finde dem i din favorit podcast app – søg blot efter Vejen til dit nye job.

Vært: Simon Brix, journalist og podcastproducent

Prolog: Vejen til dit nye job

Hvis du bliver opsagt

Denne episode handler om opsigelsesperioden. Hvad er det for en situation, man befinder sig i som opsagt, og hvilke muligheder står man med – ikke mindst med hjælp fra a-kassen. Medvirkende: Tine Boje Troy, vejleder i FOAs A-kasse.

Imellem to jobs - hvad nu?

I denne episode giver vi dig en to do-liste for, hvad du skal huske at gøre, hvis du skulle blive ledig. Desuden fortæller vi dig, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver syg eller vil holde ferie, mens du er ledig. Medvirkende: Pia Hansen, leder af FOAs A-kasse i Valby.

Den gode samtale

I denne episode klæder vi dig på til den gode jobsamtale. For den er vigtig. Men hvordan forbereder man sig? Og hvordan præsenterer man sig selv bedst til selve samtalen, og er det okay at ringe og følge op bagefter? Medvirkende: Pernille Hansen, fuldmægtig i FOAs A-kasse.

Sosuhjælper Lise Lotte deler ud af sin erfaring med at gå til jobsamtale

I denne episode kan du møde social- og sundhedshjælper Lise Lotte Rode, som har haft både gode og mindre gode oplevelser til sine jobsamtaler. Hun deler ud af sin erfaring og minder om, at en jobsamtale ikke kun er til, for at arbejdsgiver kan se dig an – det handler i mindst lige så stor grad om, at du kan se arbejdsgiver, arbejdsforhold og arbejdskultur an.

Dorte blev fyret under sygdom - men kom hurtigt ovenpå igen

I denne episode af kan du møde social- og sundhedshjælper Dorte Madsen, som kom i job igen relativt kort tid efter en hård periode, hvor hun blev fyret, mens hun var sygemeldt med stress. Hør Dortes historie: Hvordan påvirkede det hende at blive opsagt, og hvordan håndterede hun det? Og hvordan kom hun ovenpå igen og fandt et nyt job?