Landskonference 2010

754 med interesse for dagplejere var samlet til FOAs måske til dato mest lattermilde Landskonference på Nyborg Strand den 17.-18. maj.

Konferencens overordnede tema var sundhed. Sundhed som madguruen Claus Meyer ser det – i aktiviteterne i køkkenet og råvarerne i køleskabet. 60 af hans madopskrifter, specielt beregnet til dagplejere og deres børn, er netop udkommet på FOAs Forlag.

Og sundhed, som tv-stjernen Chris MacDonald forstår det – som en kombination af tilstrækkelig meget søvn og tilstrækkelig meget motion. Selvom det – som han selv siger – ikke er specielt sjovt at dyrke motion. Men det er så rart, når det er overstået.

Inspirerende oplæg

Ind imellem var der cand. pæd. Erik Sigsgaards foredrag om barnets ret til at sige Nej! Børne- og familieleder Dorte Rugholts oplæg om fremtidens dagpleje i Aalborg Kommune, hvor man bestræber sig på at synliggøre dagplejen. Dagplejepædagog Sanni Juuls beretning om, hvordan man forsøger det samme i Guldborgsund Kommune. Og specialkonsulent Christina Barfoed-Højs løfter om, at Socialministeriet kan garantere, at dagplejen ikke får flere penge – men til gengæld færre regler.

Og som en helt overdådig og stimulerende aperitif før middagen på konferencens første dag demonstrerede bakkesangerinde og kommunikationskonsulent Karen Marie Lillelund, hvordan man kommunikerer med humor.

Der blev grinet meget på den konference. Og det er jo som bekendt også sundt.