Emblemer til social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, serviceassistenter, rengøringsteknikere og neurofysiologiassistenter

Gratis emblem til nyuddannede

Er du nyuddannet eller elev, men snart færdig med din uddannelse? Og vil du til den tid gerne vise dine omgivelser, at du er stolt af dit fag?

Når du er færdiguddannet, har du ret til at bære et emblem, også kendt som en uddannelsesnål. Med det sender du både et signal om faglig stolthed samtidigt med, at du gør din faggruppe mere synlig for dine omgivelser.

Uddannelsesnålen kan du sætte fast på arbejdstøjet. Så kan borgere og kolleger se, at du har erhvervet dig de kompetencer, der skal til for at yde den rigtige hjælp og service.

Som medlem af FOA kan du ganske gratis hente emblemet hos din lokale FOA-fagforening, når du er nyuddannet som:

  • social- og sundhedsassistent
  • social- og sundhedshjælper
  • serviceassistent
  • rengøringstekniker
  • neurofysiologiassistent.

Find din FOA-fagforening

For at få emblemet gratis skal du have været medlem af FOA inden slutdatoen på din uddannelse. Ved afhentningen skal du fremvise dit autorisations-ID (kun social- og sundhedsassistenter) eller dit eksamensbevis (øvrige faggrupper).

Vidste du, at
  • SOSU-emblemerne blev tegnet i 1992 af grafiker Niels Elgaard? 

Emblemet for social- og sundhedsassistent forestiller fire ansigtsprofiler, som griber ind i hinanden, mens emblemet for social- og sundhedshjælper viser to ansigtsprofiler. Begge emblemer symboliserer udvikling, åbenhed og fremadrettethed i det at have med mennesker at gøre.

Vidste du, at
  • social- og sundhedsassistent er en beskyttet titel?

Det betyder bl.a., at du kun må bære skilte og emblemer med titlen social- og sundhedsassistent, når du har fået din autorisation. 

Læs også: Sådan bliver du autoriseret