Kommunalvalg 2021

16. november skal du træffe et valg. Et valg, der bør handle om vores ældre, børn og unge, de udsatte borgere og om arbejdsforholdene for dem, der sørger for plejen, omsorgen, læringen og rengøringen for borgerne.

FOA har undersøgt hvordan det står til med velfærden i din kommune, så du er klædt godt på til at sætte dit kryds.

Sparer din kommune på de ældre?

37 kommuner bruger færre penge på de ældre – er din kommune en af dem?

Husk at stemme 16. november 2021

Tænk på velfærden, når du stemmer:

Budgetloven spænder ben for velfærden

1 times ekstra rengøring om ugen til alle 122.500 ældre i hjemmeplejen. Det er konkret velfærd, som vi kunne få for 2,9 mia. kroner, hvis kommunerne ellers fik lov at bruge de penge, som allerede er afsat i budgettet.

"Hvis man investerer i flere hænder, så sparer du penge på den lange bane"

Social- og sundhedsassistent Mads Alslev Jürgensen oplever, at SKAL-opgaverne bliver større, hvis ikke der gives tid og plads til den bløde kontakt i hans møde med borgerne.

Mads Jürgensen

"Forældrene stoler på, jeg gør mit allerbedste for at give deres barn den allerbedste dag"

Anne Sofie Spaabæk, pædagogisk assistent, efterspørger mere tid til nærvær og fordybelse med børnene i Naur-Sir Skole og Børnehus.

Anne Sofie Spaabæk

"Når man har et kommunalt brandvæsen, har man et stort råderum over sit beredskab. Jeg ville sørge for, at vi er bedst muligt forberedt ved at bruge råderummet på træning og opkvalificering"

Hvis Kenneth Erik Johansen, beredskabsassistent i Roskilde Brandvæsen, var borgmester, så skulle beredskabet prioriteres højere, da det er en livsforsikring mod katastrofer og klimaforandringer.

Kenneth Johansen

"Jeg elsker mit arbejde, men jeg mangler tid til relationer"

Mere tid til at stimulere de ældre og relationsdannelse kunne mindske mængden af den medicin, beboerne får, mener social- og sundhedsassistent Mie Morsing Jespersen.

Mie Morsing Jespersen

Mere menneske - mindre system

Vi arbejder for, at kommuner og regioner har og anvender de fornødne ressourcer, der sikrer borgerne en ordentlig velfærd og medarbejderne et arbejdsliv, de kan holde til. FOA har dokumentationen – og vi opfordrer til at lytte til FOAs medlemmer, som ved, hvad der skal til, for at få mere menneske og mindre system.

Mere menneske, mindre system