Pressemeddelelse

Forbundsformand: Prisstigninger rammer FOAs medlemmer benhårdt

Priser har taget det største hop op i 30 år. Blandt social- og sundhedshjælpere, dagplejere, ambulancereddere og mange andre almindelige lønmodtagere er der lige nu dyb bekymring for de stigende prisstigninger.

En ekstraregning på op mod 20.000 kroner om året. Det anslås at være den økonomiske lussing til en almindelig børnefamilie, som følger med de galopperende forbrugerpriser.

Det får formanden for FOA til at reagere med dyb bekymring. Mona Striib påpeger, at de stigende priser opleves vidt forskelligt alt efter om du er lavtlønnet eller tjener mange penge.

”Det her gør ondt! 20.000 kroner er meget for de fleste familier. Men for rigtig mange af mine medlemmer og for mange andre hårdtarbejdende lønmodtagere er det en katastrofe, der æder deres økonomiske råderum fuldstændigt op,” siger Mona Striib.

Forbrugerpriserne har netop taget det største hop siden 1989, viser tal fra Danmarks Statistik. Forbundsformanden har medlemmer, der skriver til hende omkring deres meget pressede økonomisk situation.

”Det er folk, der fx ikke har råd til vinterstøvler til børnene. Det er folk, der overvejer at tage et barn hjem fra deres efterskole før tid, fordi de ikke længere kan finde pengene. Det er mennesker, der får stress, når el- og gas-regningen vælter ind ad døren,” siger Mona Striib.

Hun mener, at situationen udstiller den ulighed, man har ladet vokse i Danmark igennem mange år.

”Der er en udpræget privilegieblindhed i store dele af samfundet blandt dem, der tilhører ”de heldige” med luft i budgettet til at tage på skitur eller en sviptur til Malaga. Jeg skulle hilse fra FOAs hårdtarbejdende medlemmer og sige, at det er benhårdt lige nu. Jeg synes, at situationen er et wake-up-call om, at vi skal gøre mere for at løfte ligheden i Danmark,” siger Mona Striib.

Kilde til ”op mod 20.000 kroners stigning”: Cheføkonom fra Arbejdernes Landsbank citeret i TV2

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning