Pressemeddelelse

Landets største velfærdstalenter hyldes på Christiansborg

For femte år i træk kårer PenSam og FOA de 100 største talenter inden for kernevelfærden i Danmark. De unge fejres i dag på Christiansborg, hvor der bl.a. vil være deltagelse af social- og ældreminister Astrid Krag.

100 velfærdstalenter fra hele landet bliver i dag hyldet ved et festarrangement på Christiansborg, når PenSam og FOA fejrer nogle af landets dygtigste og mest hårdtarbejdende unge mennesker, der til dagligt arbejder som bl.a. pædagogmedhjælpere, social- og sundhedsassistenter og rengøringsassistenter.

”Det betyder særligt meget for mig og mine kolleger at kunne hylde de unge mennesker, der hver dag løfter helt centrale velfærdsopgaver i det danske samfund. De fortjener om nogen en stor anerkendelse for arbejdet, og samtidig ønsker vi med fejringen af skabe fokus på behovet for yderligere rekruttering af nye velfærdstalenter. Som pensionsselskab får vi også lejlighed til at plante et lille frø om vigtigheden af at tage stilling til sin pension, når man er ung,” siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

Rekordmange kolleger, chefer og pårørende havde i år indstillet et ungt menneske, som efter deres mening havde fortjent at blive en del af Velfærdens Talent 100, der løber af stablen for femte år i træk. Det har derfor det heller ikke været nogen nem opgave at udvælge det endelige kuld af talenter, der kommer fra alle dele af landet.

”At være med til at sikre kernevelfærden og hjælpe de mennesker, der har brug for en ekstra hånd fra fællesskabet, er et af de vigtigste og mest givende jobs man kan have. Derfor er det også vigtig at vi sætter fokus på fagligheden og opmuntrer de unge talenter på området. Vi har som samfund en kæmpeopgave med at fastholde og tiltrække medarbejdere til kernevelfærden. Det håber jeg, at vi kan hjælpe med til gennem Velfærdens Talent 2022,” siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.

På grund af corona-restriktioner har det ikke været muligt at afholde fejringen af de seneste to års talenthold på Christiansborg, men social- og ældreminister Astrid Krag har i stedet været på besøg hos flere af sidste års talenter for blandt andet at tale med dem om deres arbejdsvilkår og ønsker for deres fag.

”Det er så dejligt, at vi nu har lagt pandemien bag os og igen kan give velfærdens talenter den hæder og hyldest, som de fortjener. Vores velfærdssamfund kunne ganske enkelt ikke fungere uden de mennesker, som hver dag knokler for vores ældste, yngste og mest sårbare medborgere. Vi har som samfund hårdt brug for, at flere unge vælger at gå samme vej som talenterne. Derfor er det også så vigtigt, at PenSam og FOA med Velfærdens Talent 100 igen i år sætter fokus på den forskel, som talenterne gør i deres arbejde og med deres faglighed,” siger social- og ældreminister Astrid Krag.

Du kan læse yderligere om Velfærdens Talent 100 og se alle indstillingerne af de udvalgte talenter her

Kontakt

Forbundsformand Mona Striib, telefon: 23 41 41 98

Hent billede i høj opløsning