Pressemeddelelse

FOA skaffer 500 i job med nyt tilbud

FOA har nu hjulpet 500 medlemmer i arbejde siden forbundet og FOAs A-kasse i starten af året lancerede den nye fælles jobformidling under navnet FOA JobMatch.

Både FOA-medlemmer og arbejdspladser har taget godt imod det nye tilbud, der er blevet til i fællesskab mellem FOA og FOAs A-kasse.  Og forbundets næstformand Mona Striib er godt tilfreds med de første resultater:

”På kort tid har vi hjulpet mere end 500 medlemmer i arbejde. Det viser, at vi som en rigtig fagforening kan tilbyde vores medlemmer klart mere end gule foreninger som Det Faglige Hus eller Kristelig Fagforening, som kun fører unfair konkurrence, og ikke har hverken overenskomster eller netværk af tillidsvalgte på arbejdspladserne. I FOA kender vi vores arbejdsgivere, og vi kender vores jobsøgende medlemmer. Og det er en afgørende forudsætning for at sikre arbejde til medlemmerne,” siger Mona Striib.

Hun tilføjer, at der i dag er 5.000 medlemmer, der venter på et job gennem FOA JobMatch.

”Vi er nu godt i gang, men vi skal blive endnu bedre til at få nye jobordrer i hus, så endnu flere medlemmer oplever, at vi hjælper dem i arbejde igen,”  siger hun.

Af de formidlede job er cirka en fjerdedel faste job, mens resten er vikariater. Jobformidlerne sender typisk tre eller fire medlemmer ud til hver jobordre, så reelt er det flere tusinde medlemmer, der har fået en mulighed for at få et job gennem FOA JobMatch. Det er ofte arbejdspladsens tillidsrepræsentant, der gør sin arbejdsleder opmærksom på, at den nye kollega kan findes via FOA JobMatch.  Så er der sikkerhed for, at det er en kvalificeret ansøger, der også er medlem af FOA, som får jobbet.

Læs mere om FOA JobMatch her