Pressemeddelelse

FOA: Stort ja til ny overenskomst

Et stort flertal af FOAs medlemmer har sagt ja til de nye overenskomster på det kommunale og det regionale område.

Dermed har det største forbund på det offentlige arbejdsmarked nu godkendt overenskomsterne for de næste to år. På det kommunale område sagde 87,3 procent ja, mens 12,7 procent stemte nej. På det regionale område stemte 83,1 procent ja, mens 16,9 procent sagde nej.

”Jeg er glad for, at så stort et flertal af FOAs medlemmer har stemt ja til den nye overenskomst. Forhandlingsvilkårene har været vanskelige med barske krav fra arbejdsgivernes side. Og hvor resultatet i 2011 var smalt er resultatet i år decideret magert,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Men det er uholdbart, hvis vi i krisetider kun kan forhandle så magre resultater igennem. Hvis ikke overenskomstforhandlingerne i 2015 skal ende i det rene anorexi, så må der nye boller på suppen.”

FOA efterlyser, at parterne sammen kan tage hul på at skabe forbedringer for lønmodtagerne, som ikke kun er de klassiske lønstigninger.

”Hvis arbejdsgiverne og vi er enige i, at overenskomstsystemet er vigtigt, og at det er krumtappen i den danske arbejdsmarkedsmodel, så er det også afgørende, at der finder nytænkning sted. Og så nytter det ikke noget, at arbejdsgiverne møder op med så ultimative krav, som vi har set det i både vores og lærernes forhandlinger,” siger Dennis Kristensen.

Stemmeprocenten var på 31,18 procent på det kommunale område og 34,74 procent på det regionale område. Det er en smule lavere end i 2011, hvilket ærgrer FOAs formand. Men det kommer dog ikke bag på ham.

”Et så maget resultat, som det, vi har kunnet forhandle os frem til i år, er ikke noget, der indbyder til begejstring. Og det er desværre heller ikke noget, der får stemmeprocenten i vejret,” siger Dennis Kristensen.