Pressemeddelelse

MADGLÆDE -en kogebog til dagplejen

Børns madglæde er i front, når FOA og Meyers Madhus den 17. maj udgiver en ny kogebog for dagplejen.

For første gang udgiver FOA og Meyers Madhus i samarbejde en kogebog specielt rettet mod dagplejerne, som hver dag passer og laver mad til mere end 60.000 børn i alderen 0-3 år. 

Bogens filosofi er, at gode madvaner skal grundlægges tidligt - med glæden og gode madoplevelser som drivkraft. Bogen bidrager hertil med 60 enkle opskrifter, som kan laves af sæsonens råvarer i en hverdag sammen med dagplejebørnene.

“Vi har lavet bogen, fordi erfaring og forskning viser, at hvis man på et tidligt tidspunkt er kommet til at nyde at spise – og måske også at være med til at tilberede - for eksempel rødbeder og spidskål, selleri og helt frisk fisk, så bliver det meget nemmere at træffe gode “mad-valg” senere i livet” - siger Claus Meyer, gastronomisk iværksætter og ejer af Meyers Madhus.

Bogens opskrifter er skræddersyede til hverdagen i dagplejen gennem et samarbejde med et “testpanel” på 17 dagplejere, der først gav deres ønsker til en kogebog til kende og senere testede retterne i deres egne køkkener rundt om i landet.

”Dagplejen har meget at byde på – også når det drejer sig om mad,” siger Jakob Sølvhøj, formand for FOAs pædagogiske sektor og fortsætter:

”Den hjemlige ramme i dagplejen giver rigtig gode muligheder for hyggelige måltider og for at børnene kan deltage og bruge deres sanser, så de ikke bare spiser, men også oplever maden.”

Det er Mikkel Karstad fra Meyers Madhus, der har udarbejdet bogens opskrifter. Og selvom bogen er udviklet til dagplejen, vil forældre også kunne hente inspiration til at lave mad til – og sammen med - deres børn.

Claus Meyer præsenterer den nye kogebog mandag den 17. maj, når 750 dagplejere og dagplejepædagoger mødes til FOAs konference ”Kvalitet i dagplejen” på Hotel Nyborg Strand.

“MADGLÆDE – en kogebog til dagplejen” indeholder 60 opskrifter på morgenmad, kold frokost, varm frokost, dip, dyp og mellemmåltider, drikkelse og bagværk.

Ud over opskrifterne indeholder bogen også råd om sund kost til små børn, overvejelser om mad og pædagogik og en række praktiske køkkenråd.

Bogen koster 125 kroner og er på 158 sider.
”MADGLÆDE – en kogebog for dagplejen” kan bestilles på www.foa.dk/madglaede og på www.meyersmadhus.dk/da/webshop/kogeboeger.html