Pressemeddelelse

FOA-medlemmerne siger ja til ny overenskomst

Ud af de cirka 156.000 kommunalt ansatte FOA-medlemmer har 73,1% stemt ja til forliget mellem FOA og KL, mens 26,6% har stemt nej.  

”Vi gik i strejke med kravet om mandeløn til kvindefag. Der er stadig et godt stykke vej, det erkender jeg, men vi har vist, at det kan betale sig at stå sammen og tage ligelønskampen op”, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, og han fortsætter:

”Jeg glæder mig over, at FOA med forliget med KL har fået løftet kvindefagene ekstra. Det største løft er på social og sundhedsområdet, hvor vi har opnået lønstigninger på mellem 14 og 18 procent. Vi har haft sværere ved at nå det samme resultat for de øvrige kvindefag - arbejdsgiverne ville ikke - men alligevel formåede vi at få løftet både dagplejerne og pædagogmedhjælperne”.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at forliget mellem FOA og KL vil blive husket som et forlig, hvor FOA beviste, at det er muligt at slå hul på uligelønnen mellem mandefag og kvindefag. Men forliget, der nu er vedtaget, er kun en begyndelse”, mener Dennis Kristensen.

Han hæfter sig også ved, at bastante forudsigelser om, at den danske model stod og faldt med, at der ikke blev givet ekstra til organisationer i konflikt ikke har holdt stik.

"Vi har sprængt rammen. Vi har fået ekstra i kraft af konflikten og et enestående sammenhold blandt medlemmerne. Og den danske model har det fint. Det er et resultat, som FOAs medlemmer har ansvaret for - og jeg synes også, vi kan tillade os at være tilfredse med det," siger Dennis Kristensen

Stemmeprocenten ved FOAs urafstemning var på 65 procent. Det er den højeste deltagelse nogensinde ved en urafstemning i FOA. Også det er Dennis Kristensen tilfreds med.

"Konflikten har skabt os en portion synlighed og respekt. Medlemmerne har været fulde af humør og engagement. Det er vi i forbundet særdeles taknemmelige for, og jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke var glad for disse medlemmer," siger Dennis Kristensen.